fbpx

Without Fear bedst i Scandinavian Open

Forud for søndagens start i Härkila Scandinavian Open Championship (Gr.3) havde Niels Petersen-trænede Without Fear endnu ikke prøvet at vinde på Klampenborgs græs, og Refuse To Bend-sønnen stod unægteligt i skyggen af de to store forhåndsfavoritter, Bank Of Burden og Hurricane Red.


Men Without Fear ville det anderledes, og efter et mesterligt ridt af Rafael Schistl formåede den tidligere dobbelte Derbyvinder at føre fra start til mål i Danmarks største væddeløb.

Without Fear vandt med to sikre længders afstand til staldkammeraten Bank Of Burden/Per-Anders Gråberg, der således blev nægtet et hattrick i Scandinavian Open (Gr.3).

Både vinderen og andenhesten gav et kilo til Hurricane Red/Elione Chaves, som kom hæderligt ud af sin første start på Klampenborgs græs.

For både Bank Of Burden og Hurricane Reds vedkommende blev det lave udgangstempo afgørende, og Schistls genistreg undervejs formåede at tage brodden ud af de to favoritters angreb.

På fjerdepladsen overraskede Jessica Long-trænede Free House stort for Carlos Lopez, mens Bettina Wilsons 3-årige Stubbs leverede en lovende indsats som femte i sin første start over 2400 meter og i kamp mod den ældre skandinaviske elite.

Udenfor præmierækken fulgte Lindenthaler, Jubilance, Berling, Funinthesand og Fearless Hunter.

Vindende Without Fear har ligesom Bank Of Burden tilbragt vinteren i Dubai, hvor han nåede at starte fire gange fra januar til marts uden at slutte i præmierækken.

Første start hjemme i Skandinavien skete på Klampenborg i Härkila Dansk Jockey Club Cup (L) over 1800 meter, hvor han var tredje bag Bank Of Burden og Jubilance. Siden var han tredje i et eliteløb på Øvrevoll og senest lige uden for præmierækken i Stockholms Stora Pris (Gr.3) – igen bagved Bank Of Burden.

”Meget blev vundet, da Rafael Schistl fik lov til at bestemme det lave udgangstempo. De var chanceløse for at fange ham til slut, og jeg kan kun være tilfreds. Bank Of Burden gik et nyt topløb på andenpladsen, og det faldt bare ikke ud til hans fordel i dag”.

“Jeg fik Without Fear i træning da Arnfinn Lund stoppede, og jeg er ovenud taknemmelig for at have så gode heste at arbejde med, samt ejere der vil ofre så meget for deres hestes bedste, så som at lade dem overvintre i Dubai. Det er en klar fordel for hestene at slippe for kulden og sneen”, fortalte Niels Petersen efter dobbeltsejren i Härkila Scandinavian Open Championship (Gr.3).

Rafael Schistl er en af de skandinaviske eliteryttere med færrest ridt i det daglige, men han overtog i begyndelsen af sæsonen Fredrik Johanssons tidligere job som førstejockey for Nils Petter Gill, og han er nu fast tilknyttet Niels Petersen i det daglige.

“Det kræver noget specielt at skulle gå i Fredriks fodspor, og jeg havde virkelig brug for sejren i dag for at bevise, at Mr Gill tog den rigtige beslutning ved at satse på mig. Jeg følte ikke, at Without Fear gik rigtigt for mig i de tre første løb i år, så at vinde i dag var en kæmpe forløsning”, lød det efter sejren fra den 25-årige brasilianer.

Sejren i Härkila Scandinavian Open Championship (Gr.3) var 300.000 kroner værd for Nils Petter Gills Stall Bonne Nuit, og Without Fear har nu indløbet over 3,8 millioner kroner i karrierens 37 starter.

I fjor vandt han både Stockholms Stora Pris (Gr.3) og Stockholm Cup International (Gr.3), og med sejren på Klampenborg har den brune vallak formået at vinde storløb i både Klampenborg, Malmö, Stockholm og Oslo.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top