fbpx

Whistler slog Call Of Duty i Breeders’

Efter et fremragende ridt af Per-Anders Gråberg kunne Niels Petersen-trænede Whistler lørdag eftermiddag trække sig sejrrigt ud af Dansk Breeders’ Cup ver 1800 meter på Klampenborg.


Sidste års svenske Oaks-vinder formåede akkurat at holde Call Of Duty med Oliver Wilson stangen på målstregen og sikrede sig dermed førstepræmiens 200.000 kroner.

Whistler, der i fjor vandt Svenskt Oaks og var anden gennem mål i både Breeders’ Trophy Classic og Breeders’ Prize Classic, havde ikke tidligere vundet på Klampenborgs græs, hvor hun i fjor var femte i Mowerinaløb og Dansk Derby, men Klampenborgs hurtige underlag og det hårde udgangstempo i lørdagens opgør faldt ud til hoppens klare fordel.

Niels Petersen har ikke kun haft opture i første halvdel af den skandinaviske hovedsæson.

Efter en fremragende løbsdag på Täby i tirsdags, hvor det blev til tre dagssejre og storløb med Liebling og Bank Of Burden, var hans to favoritter Duke Derby og Eye In The Sky begge uplaceret i Norsk 2000 Guineas to dage senere.

Oprejsningen kom dog i Dansk Breeders’ Cup med Whistler.

”Hun kom lidt for tidligt i front, men svarede heldigvis hele vejen ind. Gråberg red et fortræffeligt løb her”, lød det fra Niels Petersen, der blev suppleret af en dybt bevæget Søren Hjorth fra Stutteri Hjortebo, som både er opdrætter af Whistler og Call Of Duty.

”For fire år siden trak min kone og jeg Whistler og Call Of Duty ud af deres mor, og nu står vi så her og ser dem som etter og toer i Dansk Breeders Cup. Uvirkeligt”, snøftede Søren Hjorth Jensen. Både Whistler og Call Of Duty er efter Skandinaviens nu afdøde championhingst, Academy Award, og de her yderligere morfaderen Hernando tilfælles.

”En skøn sejr, som først skal fejres til et møde med travsporten, og derefter med en god flaske vin”, forklarede Whistlers ejer, Einar Nagell-Erichsen, som også er med i Klampenborg Galopbanes nye ejerkreds.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top