fbpx

California Chrome er tæt på Triple Crown-triumfen

USA er forsvindende tæt på at få sin første Triple Crown-vinder i 34 år. Lørdag aften fulgte Art Sherman-trænede California Chrome nemlig op på sin overlegne Kentucky Derby-sejr ved at vinde Preakness Stakes i samme elegante stil.


Allerede ved toppen af opløbet på Pimlico overtog Lucky Pulpit-sønnen fronten under jockey Victor Espinoza, og herefter var ingen i stand til at true duoen, som til slut vandt let med halvanden længe foran Ride On Curlin, der senest sluttede syvende bag California Chrome i Kentucky Derby.

Andenhesten fra Derbyet, Commanding Curve, var ikke med i Preakness Stakes, men det var i stedet Ring Weekend, som måtte stå over i Kentucky grundet sygdom.

Ring Weekend, der er barnebarn af den danskopdrættede fantomhoppe Pompøs, sluttede på femtepladsen i Preakness.

Amerikas øjne er nu rettede direkte imod California Chromes opgave lørdag den 7. juni på Belmont Park i New York. Det forventes, at et stort felt vil være klar til at forpurre drømmen om den første amerikanske Triple Crown-vinder siden Affirmed i 1978.

Det ser dog ud til, at der skal ske store ændringer i løbet af de næste to uger før, at nogen 3-årig amerikansk hest skal formå at støde California Chrome fra tronen.

Mere end 120.000 tilskuere oplevede Preakness Stakes live på Pimlico – tallet vil stige støt på Belmont Park den 7. juni, og den nationale og internationale tv-dækning vil uden tvivl også opleve et boost af dimensioner.

At historien de seneste 30 år absolut ikke er med California Chrome er en anden sag.

Siden Affirmed vandt sin Triple Crown i 1978 har hele 12 heste formået at vinde både Kentucky Derby og Preakness Stakes, for derefter at misse det forjættede Belmont Stakes.

I 2012 vandt I’ll Have Another de to første ben og var indtil få timer før starten i Belmont Stakes klar favorit til kronen, men om morgenen før selve løbsdagen blev han slettet med en skade.


Se California Chrome vinde Preakness Stakes og de efterfølgende følelsesladede minutter herunder:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top