fbpx

Nicolaj Stott og Kim Andersen indleder samarbejde

Sidste års danske championjockey, Nicolaj Stott, og den pensionerede mangedobbelte skandinaviske championjockey, Kim Andersen, indleder ved den skandinaviske hovedsæsons begyndelse et nyt samarbejde. Andersen bliver jockeyagent for Stott.


Nicolaj Stott har vundet storløb på de fleste skandinaviske væddeløbsbaner, og han var blot 21 år da han i 2011 vandt sin første Derbysejr på Klampenborg.

I fjor blev han jockeychampion på både Klampenborg og i hele Danmark, og han sluttede året som mere eller mindre fast mand i sadlen på sin arbejdsgiver Søren Jensens heste.

Alligevel mangler Stott sit helt store skandinaviske gennembrud, og han er en sjælden gæst i både Sverige og Norge, men det skal der laves om på nu.

“Nicolaj har talentet til at drive sin karriere vidt. Han er en stærk jockey med en perfekt balance, og når han har fået chancen har han som regel også taget den og forvaltet den optimalt”, siger Kim Andersen til galopsport.dk.

Kim Andersen var i sin egen aktive karriere lynhurtig på telefonen til trænerne så snart anmeldelseslisterne kom ud, og det er noget han har videreført i sin agentkarriere for henholdsvis Rafael Schistl i 2012 og Oliver Wilson i 2013.

I år bliver Nicolaj Stott eneste jockey under Andersens vinge, og det er netop kontakten og relationsopbygningen med trænere og hesteejere der skal udvikles i det nye samarbejde.

Nicolaj Stott er samtidig med kontrakten hos Søren Jensen den foretrukne jockey hos stærkt satsende Stald Ras, som han alene på Klampenborg red syv vindere for i 2013 og dermed også fik den fornødne støtte af til i sidste ende at kunne hjemtage jockeychampionatet på banen.

Stott vandt i alt 29 løb i 2013 og rundede 1,7 millioner i indredne præmier.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top