fbpx

Castro har ansøgt om stald på Klampenborg

Den flerdobbelte Jägersro-champion, Francisco Castro, har sadlet om i sin forretning. Stalden rummer nu fortrinsvis få ældre heste, men det bliver ikke den eneste radikale ændring, såfremt træneren får opfyldt sit ønske.


”Vi vil rigtig gerne have en stald i Klampenborg”, fortæller staldens danske assistenttræner Pouline Mensen til galopsport.dk.

”Over halvdelen af vores heste ejes af danskere, og træningsforholde er sublime på Klampenborg”, fortsætter Pouline Mensen, der også privat danner par med Francisco Castro. “Vi har en ansøgning liggende hos Klampenborg Galopselskab. Afgørelsen er i deres hænder”.

2014 bliver under alle omstændigheder en sæson, hvor Francisco Castro må undvære to af sine helt store profilheste. Efter 19 sejre med præmier for 4.261.802 kroner, er 10-årige Luca Brasi ikke længere væddeløber.

”Han er blevet hyggehest i Nordsverige”, siger Pouline Mensen. “Luca Brasi har været et fantastisk aktiv for stalden i så mange sæsoner, og det er klart at vi savner ham”.

Også staldens svenske derbyvinder, Moe Green, kommer tilskuerne til at spejde forgæves efter i år, men dog ikke med definitivt punktum, håber Pouline Mensen.

”Han pådrog sig en alvorlig gaffelbåndsskade i fjor. Hesten står i stalden, men trænes nu udelukkende i walkeren. Vi må først påbegynde ridetræningen til august, så han kommer tidligst tilbage til løbene i 2015″.

”Francisco ejer ham selv, og han er indstillet på at give hesten den fulde chance for at komme tilbage”. Moe Green har en sejrsprocent på fremragende 50. 11 sejre i 22 starter.


Lovende unghestehold

”Vores2-årige tegner vældig lovende. Ingen af dem har skilt sig ud på nuværende tidspunkt, og vi tror og håber på, at der findes materiale til igen at være helt fremme i de store årgangsløb. Francisco er meget velfornøjet med 2012-årgangen”, siger Pouline Mensen.

”I derbyårgangen er Borgen længst fremme efter sin fine sæson i fjor”. Irskfødte Borgen lukkede 2013 som tredje i Vinterfavoriternas Pris på Täby og var ubesejret i sin eneste start på Jägersros dirt track.

”Vi har også nogle ustartede klassiske håb i stalden, som har overvintret fint. Der er prøveløb her på Jägersro på tirsdag, hvor vi vil være repræsenteret”, slutter Pouline Mensen.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top