fbpx

Omar Zawawi flytter to heste til Klampenborg

For syv år siden måtte en ærgerlig Lars Kelp se Peas And Carrots forsvinde ud af sin varetægt til fordel for en fremtidig løbskarriere hos Lennart Reuterskiöld Jr. på Jägersro.


Årsagen var dengang, at Dr. Omar Zawawi ikke længere ønskede at have sin hest i træning på Klampenborg.

I dag er der føjet et nyt kapitel til historien, idet Dr. Zawawi har sendt to heste den modsatte vej over Øresundsbroen og overdraget to heste til Brian Wilson.

Den ene er St. Leger-vinderen Lucky Lad og den anden – paradoksalt nok – Peas And Carrots’ helbror, Loyal.

De to heste har tilsammen vundet over en million kroner.

”Det er kolossalt opmuntrende, at få en kunde af Dr Zawawis kaliber ind i stalden”, siger Brian Wilson mandag aften til galopsport.dk. “Hestene kom til min stald i dag”.

Danskfødte Loyal, der ligesom sin helbror Peas And Carrots er opdrættet på danske Havreholms Stutteri, havde i fjor svært ved at følge op på sin treårssæson hvor han bl.a. vandt Derby Testen på Jägersro og sluttede tredje i Svenskt Derby (L) bag Wido Neuroths duo Bomar og Funinthesand.

Final Appearance-sønnen vandt slet ikke i 2013, uden der dog var sale om sammenbrud, med tæt på 80.000 kroner i samlet præmiesum.”Han ser fin ud, og jeg tror Loyal kan få en stor sæson”, siger Brian Wilson.

Lucky Lad startede slet ikke i fjor. De barske kendsgerninger er, at den klassiske vinder ikke har været i løb siden juli 2012.”Lucky Lad har været slemt seneskadet”, fortæller Brian Wilson.

“Jeg har tidligere modtaget en hest med en sådan type skade, og vi tror på, at det kan lykkes igen. Benene ser fine ud her mandag eftermiddag, og vi går ind til opgaven med en positiv indstilling”, oplyser Klampenborg-træneren.

”Vi har 17 heste nu, og det her tegner altså meget spændende. Fem 2-årige, fem 3-årige og syv ældre heste. For første gang i min trænerkarriere har jeg flere udenlandskejede heste i træning end jeg har danske”, siger Wilson, der har sin base på Trongården som direkte nabo til Dyrehaven.


“Helt udramatisk”

Dr. Omar Zawawi har hovedsageligt haft sine skandinaviskejede heste i træning på Jägersro hos henholdsvis Lennart Jr. og Johan Reuterskiöld. Loyal og Lucky Lad kom også netop fra hver af de to brødre.

“Skiftet til Klampenborg er foregået helt udramatisk, og både Loyal og Lucky Lad var taget helt ud af træning på Jägersro. De stod begge opstaldet hos Madde Reuterskiöld i Båstad, og deres ejer har længe ønsket sig få heste i træning i Danmark igen”, forklarer Omar Zawawis svenske racing manager, Tore Petré, til galopsport.dk.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top