fbpx

Madeleine Smith satser på unghesteholdet

Täbys Madeleine Smith har omlagt sin trænerforretning i forhold til tidligere. Med nu markant overtal af ungheste i forhold til de ældre.


”Det er konsekvensen af, at pengene nu hovedsagligt ligger i to- og treårsløbene”, siger Madeleine Smith. “Førhen kunne man med fordel købe ældre heste til rimelige penge, til lørdagskomben, men den er jo væk nu”.

”Der er naturligvis fortsat store penge i de absolutte storløb i Skandinavien, men jeg har desværre ikke velhavere blandt mine hesteejere, som nogle af trænerne i Norge har i deres stalde”, konstaterer Madeleine Smith.

”Bonuspengene for de svenskfødte heste er et godt salgsredskab. Man kan købe gode åringer til rimelige penge i Sverige”, fortsætter Madeleine Smith. “Jeg har otte svenskfødte toåringer, som udgør næsten halvdelen af min stald.Jeg har aldrig tidligere i min karriere haft så stort et unghestehold, så det bliver naturligvis spændende”, fortæller Täby-træneren, som også selv er i sadlen på staldens heste i løb. Hun holder sig fortsat slank med en ridevægt på 51 kilo.

På holdet over de ældre heste i stalden er Timeless Stride den største pengesluger. Den passerer trekvart million kroner, når den kommer i pengene næste gang. Er lige fyldt syv.

”Tror absolut han kan holde samme niveau i år”, mener Madeleine Smith. Timeless Stride har vundet over 200.000 kroner de tre sidste sæsoner.

Stik mod hvad træneren forventede, er hoppen Ashbina fortsat i stalden. Hun var fløjhesten i stalden i fjor med ligeved 400.000 kroner i præmier.

”Hun var solgt som følhoppe til England, men køberen sprang fra aftalen, så Ashbina er fortsat her. Hun vil blive matchet mod hoppeløbene i år, hvor hun absolut kan hævde sig”, siger Madeleine Smith.

Riksgaloppen er et stort aktiv for svensk galopsport, og i stalden har Madeleine Smith har man en spændende, ny rikshest.

”Han hedder Shepherd Gate og er tre år. Løb fint som 2-årig i England uden at vinde, men med et par andenpladser i hård konkurrence”, siger Madeleine Smith.Kittens Joy-sønnen er noteret for 80 i generalhandicap, og er således den højst handicappede hest i 2011-årgangen i stalden hos Madeleine Smith.

Madeleine er ikke en træner, som hendes hjemmebane søger råd hos, og hun er heller ikke inde over beslutninger, som eksempelvis aflysning af løbene i dag på Täby.

”Jeg siger min mening om tingene, og snakker ikke folk efter munden for at sikre mig en fordel”, fortæller Madeleine Smith.

“Jeg er ikke velset alle steder i ledelsen, men det gør mig ingenting. Jeg foretrækker at være ærlig. Det gælder også overfor mine kunder.”.

”Som du selv har bemærket, har jeg ingen danskfødte 2-årige i stalden, og det skyldes udelukkende, at danskerne ikke har de samme bonuspenge som de svenskfødte”.

”De danske opdrættere gør det godt, og jeg garanterer for jeg vil købe dansk hvis der kommer de samme betingelser, som for de svenske, men lige nu er det jo ikke tilfældet, og det må jeg forholde mig til”, fastslår Madeleine Smith.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top