fbpx

Datter af svensk avlshoppe vinder G2 på Santa Anita

Svensk galopsport fik i al ubemærkethed et af sine store indirekte resultater lørdag aften, da den 4-årige hoppe Scherzinger (Tiz Wonderful) vandt Grade-2-opgøret Santa Monica Stakes på Santa Anita i Los Angeles.


Scherzingers mor, 13-årige Dancinandsingin (A.P. Indy), er nemlig ejet af svenske Bengt Thomasson og opstaldet på Rävdansens Stuteri i Midtsverige.

Bengt Thomasson, der under sit pseudonym Mec-Com Klippan AB står bag de to svenske Derbyvindere Mad Dog Slew og Swing That Cat, har selv opdrættet Scherzinger på ligeledes svenske Lena Hedbergs stutteri i Kentucky, men han valgte siden at importere moderen til Sverige. Hun venter i år føl efter Eishin Dunkirk (Mr Prospector).

Dancinandsingings afkom har endnu ikke solgt prangende i USA, men med Scherzingers store Grade-2-gennembrud på Santa Anita vil mange nok spejde efter moderen på den anden side af Atlanten. Før hoppen kom på svenske hænder var hun bl.a. ejet af den østrigske milliardær Frank Stronach, som betalte 410.000 US$ for hende i 2005.

Scherzinger har nu startet syv gange i karrieren og vundet de fire – hun er samtidig ubesejret i 2014 efter to starter og kan meget vel være på vej mod endnu større ting på den amerikanske vestkyst. Hun trænes af Jerry Hollendorfer og blev redet til sejr af Hall Of Fame-jockey Mike Smith.


Se Scherzinger vinde Santa Monica Stakes (G2) på Santa Anita herunder:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top