fbpx

Storm sørgede for Stotts jockeychampionat

På trods af, at han var en enkelt pind bagved Jacob Johansen forud for lørdagens sæsonfinale på Klampenborg, formåede Nicolaj Stott igennem to sejrsridt at vinde sit første jockeychampionat.


Storm. Foto: Burt Seeger.

Championatet kom bl.a. i hus igennem triumfen i dagens absolutte hovedbegivenhed, HK Entreprise Vinterfavoritternes Ærespræmie over 1600 meter, hvor Søren Jensen-trænede Storm fuldstændigt pulveriserede sine konkurrenter med fem længder.

Phoenix Reach-sønnen, der blot startede for anden gang i karrieren, forlod i opløbet uden besvær længe førende Miss Tiffany/Manuel Martinez, og Nicolaj Stott kunne over de sidste 75 meter gøre sejrsgestus mod publikum.

Andenpladsen tilfaldt den stærkt afsluttende Opdrætningsløbsvinder, Contiki/Rafael Schistl, som akkurat fangede Auktionsløbstriumfatoren Miss Tiffany på stregen.

De sidste præmiepladser tilfaldt Tai She/Elione Chaves, Armagnac/Jacob Johansen og One Giant Step/Danny Patil. De to sidstnævnte løb “deat heat” om femtepladsen.

Søren Jensen og Bent Olsen havde henholdsvis seks og to deltagere med i Vinterfavoritterne, og det blev også kun de to staldes heste der tog sig af pladserne i præmierækken.

Storm. Foto: Burt Seeger.

Førstepræmien i HK Entreprise Vinterfavoritternes Ærespræmie var 100.000 kroner værd for Brogaarden Optimal og Birte Müllertz, som i fjor købte moderlivsimporten af Stald Jupiter, Stutteri Bøgely og Hans Erik Westerberg forud for Dansk Galops Åringsauktion.

Storm debuterede den 12. oktober med en andenplads over 1300 meter til Emmys Lane, og han lignede allerede her en hest der med tiden kunne være på vej mod noget stort.

At det allerede skete i karrierens anden start, og at sejren ville blive så overlegen, var det dog nok kun de færreste der havde regnet med.

Med til sejren i Vinterfavoritterne hører traditionelt også favoritværdigheden til næste års danske Derby, og det er uden tvivl også en rolle som Storm får på sine skuldre vinteren over.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top