fbpx

Neuroths Kriterium nummer 12 på Øvrevoll

Træner Wido Neuroth er helt overlegen når det gælder om at sadle vindere af Norsk Kriterium.


Søndag eftermiddag vandt han løbet for 12. gang i karrieren, da Staring At The Sea besejrede Bent Olsens herlige fighter Prinsessen og Francisco Castros Borgen.

Neuroths seneste norske Kriteriumssejr lå blot et år tilbage i tiden – her vandt Diamant, redet af Jan-Erik Neuroth og ejet af Stall EOS.

Det var nøjagtig samme ejer/træner/jockeykonstellation der stod bag 2013-vinderen Staring At The Sea (Footstepsinthesand), og sejren kom i hus ovenpå en stærk ophentning fra en position et stykke tilbage i det ni heste store felt.

Fra start var det Free Despatch/Elione Chaves og Prinsessen/Marcos Robaldo der måtte trække læsset, og de fik selskab indvendigt af Walk Of Pride/Per-Anders Gråberg, som var anderledes godt med fra start denne gang i forhold til debuten.

Også Borgen/Rafael Schistl var godt med lige bag de forreste, mens Elyod/Rafael de Oliveira efter en langsom start blev forceret frem udvendigt.

Ind på opløbet sås mange deltagere med sejrsschance. Indvendigt gik det fortsat fint for både Prinsessen og Walk Of Pride, Free Despatch holdt godt ved, men viste sig en anelse entaktet.

Helt udvendigt skød Staring At The Sea frem og fik samme ejers Borgen med sig i angrebet på Prinsessen, der viste sig bedst af de indvendige. På stregen var Staring At The Sea akkurat forrest, med Prinsessen som en kneben 2’er og Borgen som tredje.

Derefter fulgte Duke Derby/Oliver Wilson før den sidste præmietager Free Despatch.

Førstepræmien i Tattersalls Norsk Kriterium var 140.000 kroner værd for Staring At The Sea, der her startede for femte gang i karrieren og tog sin anden sejr. Den brune hingst vandt tilmed en Racing Post Yearling Bonus da han aflagde sin maidentitel tilbage i starten af august.


Calcaterre vandt blandt de norskopdrættede

Norsk Rikstoto Oppdrettsløp blev redet over 1170 meter samme dag, og her var der 100.000 kroner i førstepræmie til Annike Bye Hansens Calcaterre, som under Espen Ski endelig fik skovlen under favoritten Skrik/Rafael De Oliveira.

Tredjepladsen gik til Pocket Aces/Elione Chaves foran Madammen/Per-Anders Gråberg og You Go Girl/Oliver Wilson.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top