fbpx

Dickie Dickens choksejrede i Breeders’ Prize Classic

Are Hyldmo-trænede Dickie Dickens blev søndag eftermiddag den helt store triumfator på Øvrevoll, da han under Rafael Schistl førte samtlige 1980 meter af Breeders’ Prize Classic og besejrede forhåndsfavoritten Whistler/Per-Anders Gråberg med hals til en førstepræmie på 441.680 norske kroner.


Dickie Dickens havde ikke vundet tidligere i 2013, og han var nødsaget til at finde sidste sæsons fine efterårsform frem for at gøre sig håb om en præmie i opgøret.

Schistl valgte straks fra start at sende Deceptor-sønnen til front i den bløde bane, og han fik hurtigt Whistler/Per-Anders Gråberg op udvendigt for sig. De to ekvipager styrede derefter begivenhedernes gang, og de havde rigeligt med plads til at styre langt ud i banen på opløbsstrækningen.

Whistler kæmpede indædt for at fange Dickie Dickens hele vejen, men for anden gang i træk måtte den svenske Oaks-vinder se sig slået til andenpladsen i et af de store Breeders-opgør.

På tredjepladsen fulgte godt afsluttende Speedy Spirit/Jan-Erik Neuroth, mens Birgitte Nielsens Maximilla/Marcos Robaldo noget overraskende blev bedste dansktrænede deltager på fjerdepladsen. De sidste præmiepenge tilfaldt Legal Memory/Rafael de Oliveira.

Herefter fulgte i rækkefølge Captain America, Rockyto, Call Of Duty, Rock The Boat, Lumineuse, Fair Play, Go On Direction, Ares og Pretty Boy Floyd.

Dickie Dickens vandt i fjor to af sine syv starter og indløb tæt på en kvart million norske kroner.

Så godt var det langt fra gået hidtil i år, men forbedringen var at spore i hestens seneste start hjemme på Øvrevoll, hvor han var tredje bag Legal Memory og Sweety.

Med Breeders’ Prize Classic-sejren rundede Dickie Dickens en samlet præmiesum på tæt på trekvart million kroner i 14 starter.

“Han er en meget speciel hest, og vi har haft problemer med at få ham fra stalden over i paddocken. Denne gang forsøgte vi at transportere ham de få hundrede meter fra stalden til paddocken i bil, men det hjalp ingenting for han nægtede også at gå ind i transporten”, fortalte Are Hyldmo efter sejren.

Hyldmo blev i øvrigt idømt en bøde på 600 kroner for at møde for sent i paddocken med Dickie Dickens.

Dickie Dickens er ud af den Breeders’-placerede hoppe Sarina (Diaghlyphard), som selv er ud af den tidligere skandinaviske championhoppe, Kutbeya (Diesis), og dermed også halvsøster til forrige års danske Derbyvinder, Tigress Eleven, og en af næste uges store danske St. Leger-kandidater, Carl Ras Dana Lim.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top