fbpx

Oaks og Kriterium i Klampenborg på søndag

Dansk galopsports hovedkvarter i Klampenborg danner søndag eftermiddag rammen om et 10 løbs stort program, hvor Dansk Oaks og Seeland Dansk Kriterium er de to sportslige hovedbegivenheder.


Derudover rides også traditionsrige opgør som Klampenborg HesteEjerForenings Racing Bowl og Skandinavisk Ladies Cup.

Dagen, der traditionelt kaldes “Damernes Dag”, står i 2013 for alvor med kvindeligt fortegn.

I Dansk Oaks – Hoppernes Derby – over 2400 meter, har Søren Jensen de tre dominerende navne i form af Annaboda, Koo Koo Sint og Zarzuela.

Annaboda vandt i foråret Mowerinaløb foran netop Koo Koo Sint, og siden har hun også sejret i Norsk Oaks på Øvrevoll, samt været tredje i både Mingun Fawzia Stakes og Lanwades Fillies Stakes (L) mod Skandinaviens bedste ældre hopper.

Zarzuela har ikke startet siden Dansk Derby, hvor hun som næstfavorit fik en forfærdelig rejse og var tæt på at blive taget med i Sir Winstons styrt rundt tribunesvinget.

Hvordan løbsformen er ovenpå den lange pause er et godt spørgsmål, men hoppen har vist enorm kapacitet og ligner den værste konkurrent til Annaboda.

I Seeland Dansk Kriterium er der gensyn med en del af deltagerne fra Skandinavisk Opdrætningsløb i begyndelsen af august, hvor Contiki besejrede Harbour Light.

De to Søren Jensen-trænede hopper mødes nu igen, og de værste udfordrere kan meget vel være Bent Olsens duo Armagnac og Miss Tiffany.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top