fbpx

Derby Trial: Zarzuela helt alene

De to klassiske vindere, Quite A Mission og Falconet, vil uden tvivl få mange tilhængere i totalisatoren i DFDS Seaways Dansk Derby om 15 dage.


Zarzuela. Foto: Burt Seeger.

Men efter endnu en ren opvisning og fem længders sejr i lørdagens Derby Trial Stakes på Klampenborg, kommer man ikke længere udenom Zarzuela som hesten der kan stryge helt til tops den 30. juni.

Under Elione Chaves overvandt den Søren Jensen-trænede hoppe en besværlig rejse rundt tribunesvinget, hvor størstedelen af feltets ni deltagere havde store problemer med at finde rundt, og da feltet ramte opløbsstrækningen viste Zarzuela sig mindst en klasse bedre end samtlige konkurrenter og forsvandt ligesom i sæsondebuten let væk i hænderne på Søren Jensens førstejockey.

På en fjern andenplads kom Helle Christensen-trænede Red Pearl/Nicolaj Stott, der som reglerne foreskriver dermed sikrede sig en forjættende Derbybillet med halvanden længdes afstand til uheldige Baron First/Oliver Wilson, som missede sin chance for at komme med i Derbyet da han blev båret helt ud i skoven som en del af kædereaktionen rundt tribunesvinget.

Zarzuelas staldkammerat, Local Chief/Danny Patil sluttede på fjerdepladsen før Flemming Poulsens First Player/Marc Stott. Bent Olsens duo Fair Quest og Exquest fik absolut intet til at fungere undervejs i løbet og de sluttede som henholdsvis sjette og ottende med Razello/Sara Slot imellem dem.

Niels Petersen havde sendt Namibian Desert/Rafael Schistl alene fra Oslo til Klampenborg i jagten på en Derbybillet, men også han fik mulighederne ødelagt i det første sving.

Når alt kom til alt, kunne Zarzuela også have fået samme stop som sine konkurrenter – men hun havde vundet alligevel, og det bliver først i DFDS Seaways Dansk Derby vi får lov at se hvor god hun egentlig er, for i årets to første starter har Chaves blot kunne se sig over skulderen og give hoppen et klap på halsen efter målstregen.

“Jeg tror jeg bliver på hende i Derbyet”, smilede den brasilianske rytter i jockeyrummet, med hentydning til, at Søren Jensen har flere øvrige Derbykandidater, heriblandt også Vinterfavoritten Koo Koo Sint, der efter en sejr i sæsondebuten og en andenplads i Mowerinaløb, senest var sjette gennem mål i Dianalöpning.

“Koo Koo Sint vil uden tvivl være bedre over længere distance, og jeg tror hun kan afslutte forrygende godt i Derbyet”, tilføjede Chaves, som i netop Mowerinaløb havde valget mellem Søren Jensens to deltagere, Annaboda og Koo Koo Sint, og valgte forkert.

Zarzuela kommer om 15 dage til start i DFDS Seaways Dansk Derby som ubesejret i 2013, og det samme gjorde sig gældende for hendes mor, Singita, der for præcis 10 år siden var favorit til sejren i Derbyet som Halfsong vandt.

Singita var dengang ubesejret i tre karrierestarter, heriblandt Jyllandsløbet. Singita løb ligeledes i Elkær Stutteris farver, og det samme gør sig i øvrigt gældende for både mormoderen, Candlelight, tredjemoderen Candy og fjerdemoderen Soul Melody.

Sidstnævnte er født i 1973, så Zarzuelas moderlinje har altså været i Elkær Stutteris varetægt i meget tæt på 40 år. Hvilken fantastisk dansk avlshistorie der kan skrives, såfremt Singspiel-datteren tager Derbysejren til Ingermarie og Thorkild Møller Nielsen!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top