fbpx

Bernt Dahl: “Sænker Dansk Galop den fælles auktion?”

Information til opdrættere, trænere og hesteejere m.fl. i Danmark.

NU har vi den situation, at både Norge og Sverige ønsker udenlandske åringers deltagelse, men Dansk Galop gør ikke – JAMEN HVAD FA…. SKER DER I DANSK GALOP?


Som lovet på Dansk Galops generalforsamling d. 20. april 2013, skal jeg hermed orientere medlemmerne af Dansk Galop samt andre interesserede, om forløbet omkring forhandlingerne vedrørende den fælles skandinaviske auktion.

Jeg skal indledningsvis bekræfte, at der blev afholdt møde søndag d. 19. maj på Klampenborg Galopbane, med deltagelse af to repræsentanter fra Dansk Galop – direktør Peter Knudsen og formand for avlsudvalget Berner Olsen, Svensk Galops sportschef Nicholas Cordrey, Hakon Birger fra Skånska Fältrittklubben, samt undertegnede.

Skånska Fältrittklubben har tilkendegivet, at de repræsenterer Svensk Galopp, idet Svensk Galopp aldrig tidligere har deltaget aktivt i afholdelse af åringsauktioner og at de svenske auktioner afholdes af selvstændige enheder.

Svensk Galopp har positivt tilkendegivet deres opbakning til en fælles skandinavisk auktion.

Under mødet d. 19. maj tilkendegav alle parter, at der skal afholdes en fælles skandinavisk åringsauktion, samt at den meget gerne skulle afholdes allerede fra 2013 i Göteborg, samt at en officiel udmelding skulle offentliggøres i denne uge (21).

I relation til spørgsmålet om udenlandsk opdrættede åringers deltagelse, (åringer importeret i fødselsåret til Skandinavien) ophørte enhver enighed med repræsentanterne fra Dansk Galop.

Skånska Fältrittklubben og formanden for Avlsudvalget under Norsk Galop, Maria Robertz, støtter begge op om, at alle åringer, skandinaviske og udenlandske, skal kunne deltage.

I ugen op til generalforsamlingen i Dansk Galop, indgik jeg en aftale med Dansk Galop, støttet af Klampenborg HesteEjerforening, om at trække mit fremsatte forslag tilbage, således at Dansk Galop undgik, at blive pålagt en generalforsamlingsbeslutning om støtte til både en fælles åringsauktion og deltagelse af udenlandsk opdrættede åringer, da dette ville være en hæmsko i forhandlingerne med Norge eller Sverige, såfremt de to andre lande ikke ønskede deltagelse af udenlandsk opdrættede åringer.

I dag har Dansk Galop på deres hjemmeside oplyst, at de har afholdt møde i Dansk Galops Avlsudvalg d. 22 maj, hvor emnet blev drøftet med følgende konsekvens:

Det blev i den forbindelse besluttet at udsende et spørgeskema til de medlemmer af Dansk Galop, som er opdrættere, for at få klarhed over opdrætternes ønsker. Besvarelserne vil herefter blive drøftet på Avlsudvalgets næste møde, der afholdes den 30. maj.

Jeg spørger bare, hvad med resten af medlemmerne i Dansk Galop?

Formand for Avlsudvalget, Berner Olsen, har tidligere hyldet foreningen som demokratisk – det er bestemt ikke demokratisk, at ikke alle medlemmer skal høres om dette emne og kun medlemmer som er forhåndsudvalgt af Dansk Galop. IGEN, HVAD FA…. SKER DER I DANSK GALOP?

Jeg kan blot konstatere, at Dansk Galop trækker emnet i langdrag, idet enkelte ”magtfulde” bestyrelsesmedlemmer, ikke ønsker fremskridtet, men hellere vil lade stå til…. uden hensyntagen til sportens fremtid.

Gør vi ikke noget nu, er det DANSK GALOP SOM SÆNKER DEN FÆLLES SKANDINAVISKE ÅRINGSAUKTION …. Ufatteligt, men desværre sandt…

Det er nu op til alle aktive, medlemmer af Dansk Galop, hesteejerne, trænerne, ALLE opdrætterne m.fl. om at bestemme hvad der så skal ske.

Jeg er parat til at gå hele vejen for sporten, dermed også mobilisere en opbakning til en eventuel ekstraordinær generalforsamling, såfremt det er det der skal til.

Kom ud af busken og send Jeres støtte/tilkendegivelse til bd@kentaur.dk

Med venlig hilsen

Bernt Dahl

Light Valley Stud

23. maj 2013

Picture of Debattør

Debattør

Seneste artikler

Scroll to Top