fbpx

Overlegen Guineas-sejr til Falconet

Ganske som forventet kunne Bent Olsen-trænede Falconet søndag eftermiddag sæsondebutere med en overlegen sejr i Dansk 2000 Guineas på Klampenborg.


Falconet vinder Dansk 2000 Guineas. Foto: Burt Seeger.

Falco-sønnen, der ikke havde startet siden andenpladsen bag Koo Koo Sint i Vinterfavoritternes Ærespræmie i oktober, gjorde det i sidste del af opløbet af med længe førende Pinocchio/Rafael Schistl, mens Sir Winston/Elione Chaves sluttede fint af til tredjepladsen foran de sidste præmietagere Jack Of Clubs/Oliver Wilson og Exquest/Manuel Santos.

Ligesom ved sejren i sæsondebuten i april tog Pinocchio føringen fra start, og afstanden til konkurrenterne blev længere for hvert galopspring rundt opløbssvinget.

Ind på den lige strækning var stort set hele resten af feltet af biddet, men Pinocchio galopperede fortsat på biddet alene i front.

Da Jacob Johansen for alvor gav marchordre til Falconet, var der dog intet at gøre for Susanne Johansens udbryder, og hingsten skød med største lethed forbi og trak yderligere fra ned mod målstregen.

Dommerrapporten lød på tre overlegne længder, hvorefter Pinocchio på andenpladsen havde halvanden længdes afstand til Sir Winston. Jack Of Clubs leverede endnu en stabil præstation som fjerde under Oliver Wilson, mens Manuel Santos i sit comeback-ridt fik vinderens staldkammerat Exquest hjem til den sidste præmie.

Udenfor præmierækken sluttede Acey Ducey, Fair Quest, Speed og Razello.


Falconet efter sejren i Dansk 2000 Guineas. Foto: Burt Seeger.

Direkte mod Derbyet?

Selv om der var tale om sæsondebut for Lone Kaj-Nielsens Falconet i Dansk 2000 Guineas, er det ikke sikkert, at vi får hingsten at se igen før Derby Dag den 30. juni.

“Han gør det han skal i dag, og da der har ikke været nogen problemer med at sætte ham op til 2000 Guineas, ser jeg egentlig heller ikke nogen grund til at starte ham igen før Derbyet, men nu må vi se”, forklarede en glad Bent Olsen efter endnu en klassisk triumf på hjemmebanen.

Tiden i Dansk 2000 Guineas var i øvrigt fire sekunder langsommere end Annabodas vindertid i Mowerinaløb, så det der lignede et hårdt udlæg fra Pinocchios side, var i grunden slet ikke tilfældet.

Falconets sejrstid havde på papiret rakt til en 11. plads i Mowerinaløb, men det eneste spørgsmål man herudaf kan stille er, om Guineas-vinderen også står Derbydistancens 2400 meter i et hårdt tempo fra start til mål. Dette svar får vi sikkert først den 30. juni.

Falconet er opdrættet af Skandinaviens championstutteri, Hjortebo i Bjerringbro, og ægteparret Jette og Søren Hjorth Jensen går nu Derbymåneden i møde med to af de største kandidater til sejren.

Foruden Falconet står Stutteri Hjortebo nemlig også bag Mowerina-2’eren, Koo Koo Sint.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top