fbpx

Mowerina-double for Søren Jensen

På forhånd stod Søren Jensen med to rigtig stærke kort til forårsklassikeren Mowerinaløb i form af Stald Seelands Annaboda og Stald Seasides Koo Koo Sint. Sidstnævnte vandt Kr. Himmelfartsdag sin forprøve til opgøret, mens Annaboda måtte nøjes med andenpladsen i sit trial.


Annaboda og Oliver Wilson vinder Mowerinaløb foran Koo Koo Sint. Foto: Burt Seeger.

På den baggrund valgte Søren Jensens førstejockey, Elione Chaves, at sidde op på Koo Koo Sint i Mowerinaløb, og det gav muligheden for Oliver Wilson til at komme tilbage i sadlen på Duke Of Marmalade-datteren, som han i fjor vandt to gange med og derudover også var anden med i Vinterfavoriternas Pris bag Diamant på Täby.

Annaboda var meget bedre med fra start end i Mowerina Trial, og rundt opløbssvinget havde hun på tredjepladsen halvanden længdes afstand til Koo Koo Sint, mens det ved indgangen til opløbsstrækningen først og fremmest var længe førende Marmala/Per-Anders Gråberg der skullle fanges.

Netop Marmala holdt ekstremt godt ved i den krævende bane, men til slut kunne hoppen ikke længere holde Jensen-duoen Annaboda og Koo Koo Sint bag sig.

Annaboda og Oliver Wilson vinder Mowerinaløb foran Koo Koo Sint. Foto: Burt Seeger.

Oliver Wilson overlod intet til tilfældighederne op mod målstregen, og først da han skar den med halvanden længdes sikker afstand til staldveninden, lod han sit sejrsbrøl runge med armen i vejret.

Wilsons første klassiske vinder kom i hus, og det samme gælder i øvrigt for stort satsende Stald Seeland, der i fjor ellers kom tæt på med Pro Hunters andenplads bag The Kicker i Dansk 2000 Guineas.

Bag tredjehesten Marmala fulgte Francisco Castro-trænede Tap On Track/Valmir De Azeredo, mens de sidste præmiepenge tilfaldt Whistler/Rafael Schistl.

Derefter fulgte i rækkefølge Wunschkind, Grey Goose, Red Pearl, Mink’s Chanel, Rosy Red, Lady In The Sand, Royal Lane og Hilma. Harmonia var udgået på forhånd.

Annaboda og Oliver Wilson vinder Mowerinaløb. Foto: Burt Seeger.

Førstepræmien var 100.000 kroner værd for Annaboda, der her tog karrierens tredje sejr i det dobbelte antal starter. Stald Seeland erhvervede hende som åring på Goffs Orby Sale i Irland for 45,000 euro.

Hun tilhører første årgang efter Coolmore-hingsten Duke Of Marmalade (Danehill) og er i øvrigt halvsøster til bl.a. topsprinteren Exhibition.

Moderen er den Listed-placerede Definite Article-datter, Moonbi Ridge, som har produceret fire vindere ud af lige så mange startere.

“Næste opgave for Annaboda bliver Dianalöpning den 11. juni i Stockholm”, sagde en lysende glad træner Søren Jensen i minutterne efter sejren, og kredsen bag hoppen kan glæde sig over, at Annaboda allerede ved starten i Vinterfavoriternas Pris på Täby i fjor fik kendskab til den skarpere oval.

Annaboda med træner Søren Jensen og ejerparret Jonna Andersen og Carsten Nørgaard. Foto: Burt Seeger.

Da Annaboda er opdrættet i Irland har hun aldrig været tilmeldt Dansk Derby, men til gengæld opretholder hun fortsat engagement i den svenske udgave på Jägersro til august.

Derimod er Stald Seasides runner-up Koo Koo Sint med i Dansk Derby, og hun står tilmed meldt i Jyllandsløbet i Århus den 1. juni.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top