fbpx

Store klassiske håb sat til vægs af Rockyto

Efter præstationen for blot en uge siden, hvor han var slået med 17½ længde af Vera Volkova i et handicap, var der ikke på forhånd den store tiltro til Bent Olsen-trænede Rockyto i lørdagens maidenløb over 1800 meter for 3-årige og ældre heste på Klampenborg.


Rockyto. Foto: Burt Seeger.

Special Quest-sønnen kom ind i opgøret med et handicap på 44, men alligevel formåede han efter intens fight at besejre Tine Hansens Derbyhåb Certino/Espen Ski og Søren Jensens klassiske kandidat Carl Ras Dana Lim/Nicolaj Stott.

Under lærling Marcos Robaldo blev Rockyto sendt til front et par hundrede meter efter start, og han ramte sammen med Certino/Espen Ski opløbet i front med en yderst velgående Carl Ras Dana Lim yderst i banen.

Sidstnævnte fandt dog ikke et ekstra gear da han kom af biddet, og i stedet drejede det sig om de to første, der begge kæmpede indædt til målstregen.

Her kunne en halv længde skille dem ad i Rockytos favør, hvorefter der blev tre længders afstand til Carl Ras Dana Lim og yderligere længder til Ole Larsens duo Filippa/Elione Chaves og Joaninha/Jacob Johansen.

Førstepræmien i maidenopgøret var 13.000 kroner, og præstationen får unægteligt Rockyto til at skyde med raketfart igennem handicaplisten til Dansk Derby.

Den brune vallak er både ejet og opdrættet af Jacob og Jørgen Schlawitz, som ligeledes stod bag moderen Pivoline (Pivotal) i dennes løbskarriere.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top