fbpx

Bispelund tilbage i dansk galopsport

I en årrække fra sidst i 90’erne til midten af det nye millennium var Ole Bispelund en ikke uvæsentlig magtfaktor inden for dansk galopsport.


Han var en stor del af grundlaget for den forretning Bent Olsen i dag har skabt sig som dansk elitetræner, og besøgene i vindercirkelen var hyppige.

Ole Bispelund trak sig for nogle år siden helt ud af dansk galopsport. Han flyttede til Malaysia, hvor han fortsatte sin lyst til galopsporten med lokale væddeløb. Nu melder danskeren sig dog atter tilbage på banen i et sats på dansk galopsports fremtid – han har erhvervet tre nye avlshopper i Frankrig og England, der sammen med de i Skandinavien kendte storløbsvindere Intruder og Cut Siegerin, alle skal besøge Stutteri Løkkemarkens kongeligt afstammede avlshingst Team Player (Mark Of Esteem).

På Tattersalls December Sale købte Ole Bispelund den 12-årige Lateralle (Unfuwain – La Splendide v. Slip Anchor). Hun er vinder i Frankrig og i avlen allerede mor til Celtill (Celtic Swing), der er Listed-placeret over forhindringer i Frankrig. Desuden er Lateralle halvsøster til Listed-placerede Le Nomade og nært relateret til Gruppe-1-vindere som Le Glorieux, Le Triton, Lucratif, Vital Class og Ask For The Moon.

Fra Arqanas februarauktion i Deauville fik Ole Bispelund den blot 4-årige Gaanya (Oasis Dream – Saba v. Kris). Hun er en ustartet halvsøster til Listedvinderen Sabasha (Xaar) og tre øvrige vindere, fra samme familie som Grand Prix de Paris (Gr.1)-vinderen Imperial Monarch, Prix du Jockey Club (Gr.1)-2’eren Oscar og Derby Stakes (Gr.1)-2’eren The Great Gatsby.

Ligeledes fra Arqana kommer 10-årige Brandymixa (Hennessy – Amenixa v. Linamix), der i fjor blev bedækket ved Air Chief Marshall uden at komme i fol. Forinden har Brandymixa produceret fire afkom, men endnu har ingen været til start. Hun er ligesom Gaanya ustartet, men fra en stærk Black Type familie idet moderen Amenixa er helsøster til Prix Royal Oak (Gr.1)-vinderen Amilynx og Listed-vinderen Amnie De Mix, samt halvsøster til Criterium de Maisons-Laffitte (Gr.2)-vinderen Amiwain (Unfuwain).

Desuden er Brandymixa selv halvsøster til Criterium de Maisons-Laffitte (Gr.2)-vinderen Zinziberine (Zieten), der er blevet mor til tre Black Type-vindere.

Ole Bispelund ejer stadigvæk sin tidligere topvæddeløber Intruder, der vandt ni af sine 32 starter og indløb over en million svenske kroner i træner Ole Larsens varetægt. Polish Patriot-datteren fik sit første afkom tilbage i 2001 – det var Royal Filly (Zilzal), der aldrig nåede at komme til start, men som til gengæld har formået at sætte et stort præg på den danske avl igennem afkom som Royal Legend, Alvin og senest Hells Angel.

Intruder skylder fortsat selv at levere varen som avlshoppe, og hun har ikke fået føl siden 2006, men i år sendes hun sammen med de tre nye internationale køb og den tidligere danske Kriteriumsvinder, Cut Siegerin (Muthhil), til bedækning ved Team Player hos Stutteri Løkkemarken på Fyn.

Mark Of Esteem-sønnen har hidtil levet en noget anonym tilværelse som avlshingst i Danmark, og det er i år første gang at han får mere end to hopper til bedækning i samme sæson. Hans ældste årgang er tre år i 2013, og her drejer det sig udelukkende om First Player, der i fjor var i træning på Chantilly, men nu er vendt med Flemming Poulsens transport tilbage til Danmark.

Team Player kostede selv 200,000 guineas (mere end to millioner danske kroner) som åring. Han er halvbror til ikke mindre end tre Gruppe-1-vindere i form af Opera House, Kayf Tara og Zee Zee Top, hvoraf de to første også har haft succes som senere avlshingste, mens sidstnævnte som ung avlshoppe allerede har produceret Gruppe-1-vinderen Izzi Top.

”For det første er det en skøn begivenhed, at Ole Bispelund er vendt tilbage til dansk galopsport med en satsning af denne størrelse, og dertil er jeg meget stolt over, at han har valgt Team Player til samtlige sine fem hopper. Det vidner om, at der er håb for fremtiden”, siger Stutteri Løkkemarkens indehaver Jørgen Pedersen til Galopsport.dk.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top