fbpx

Et femte generations føl til verden hos Stounberg

Opdrætter Jens Jørgen Stounberg havde i 2012 den specielle oplevelse at tage imod et føl der var femte generation af hans egen tidligere avlshoppe, Cucetta. I weekenden gentog historien sig, da 6-årige Me Legend (Silca Legend) nedkom med et hoppeføl efter Binary File (Nureyev).


5-årige Me Legend, der vandt to gange i træning hos Lennart Reuterskiöld Jr. på Jägersro, er ud af Admecut (Admetos) og halvsøster til den mangedobbelte storløbsvinder, nu afdøde Amalia (Be My Chief). Admecut selv er en vindende søster til bl.a. den skandinaviske treårschampion og dobbelte Listed-vinder, Cut Singer, og Listed-vinderen Cut Comeau og 2-årsstjernen Cut Dancer.

De er alle ud af Cut Quick (Whip It Quick), og netop Cut Quick var Jens Jørgen Stounberg selv med til at hjælpe til verden for 31 år siden, idet han forinden havde erhvervet moderen Cuccetta (Punchinello) fra Tage Hvid Petersen. Cut Quick var igennem adskillige år en af Skandinaviens absolut bedste avlshopper, og Jens Jørgen Stounberg solgte hovedparten af hendes afkom privat til familien Brendholdt – heriblandt både Cut Singer, Cut Comeau og Cut Dancer.

Jens Jørgen Stounberg har både stået for folingen af det nyfødte føl, hendes ét år ældre helsøster, moderen Me Legend, andenmoderen Admecut og tredjemoderen Cut Quick. Det kræver, at man har været en trofast del af galopsporten i en lang årrække!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top