fbpx

De to første Helsinki-føl til verden på samme dag

I Sverige er der med spænding ventet på, at første årgang skulle komme til verden efter avlshingsten Helsinki (Distorted Humor), og den 6. februar blev det til to hingsteføl i henholdsvis Sverige og Norge.


Kl. 3.30 natten til onsdag folede Casal Velino (Presidium) en hingst på Tranberga hos Eva Pettersson, hvor faderen Helsinki ligeledes står opstaldet.

“Casal Velino vandt selv fem gange og rundede et handicap på 80. Hun var bl.a. anden i Amacitalöpning og tredje i Dianalöpning, og hendes halvsøster, Mecka’s Mate, er både Gruppe-2 og Gruppe-3-placereret”, fortæller Eva Pettersson til Galopsport.dk.

I avlen har Casal Velino to tidligere afkom – den nu 4-årige Marius Federigo (Academy Award), der har startet placeret, samt den endnu ustartede Conrad (Nobileo), der står foran sin første væddeløbssæson i 2013.

I Norge kom endnu et hingsteføl efter Helsinki til verden onsdag, da Blowing Bubbles (Songandaprayer) folede for sin ejer Morten Buck.

Blowing Bubbles var ligesom Casal Velino en habil væddeløbshoppe, der i Cathrine Erichsens træning vandt fire gange i Sverige og Norge og opnåede et handicap på 81. Dette er hoppens første føl.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top