fbpx

SFAF modsætter sig fælles skandinavisk auktion

Svenska Fullblodsavelsföreningen, SFAF, har gjort det helt klart, at de modsætter sig det skandinaviske samarbejde omkring en fælles åringsauktion mellem Sverige, Norge og Danmark i 2013.


Foreningen har på sin webside skrevet en lang række argumenter for hvorfor Sverige ikke bør deltage i samarbejdet, som ellers har været et populært projekt med stor opbakning blandt de professionelle trænere i Oslo, Skåne og Danmark, samt ikke mindst de opdrættere Galopsport.dk har talt med i disse regioner.

Et af argumenterne er placeringen af åringsauktionen i Göteborg, der ifølge SFAF gør rejsen mere bekostelig for stutterierne omkring Stockholm, samt at mange købere påtvinges at lægge store beløb til side til rejseomkostninger for at nå frem.

Et andet punkt SFAF slår på er etikken – de mener, at det er forkasteligt at invitere åringer fra andre skandinaviske lande til auktion i Sverige og at det må anses som et direkte modarbejde af svensk fuldblodsavls fremme.

Projektet om en fælles skandinavisk åringsauktion har for mange af de implicerede også været anset som et startskud til et stærkere skandinavisk samarbejde på alle fronter, og SFAFs udmelding er uden tvivl – omend den var forventet – et kraftigt stød i maveregionen hos sporten udenfor Stockholmsregionen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top