fbpx

Søren Jensen: “Nu må der nytænkning til”

Klampenborg-træner Søren Jensen har ligesom resten af Galopskandinavien fulgt den seneste måneds debat omkring det skandinaviske samarbejde – først og fremmest med fokus på den foreslåede fælles åringsauktion.


Er du for eller imod en fælles skandinavisk åringsauktion i 2013 og fremover?

“Jeg er 100% for det fælles samarbejde, som initiativrige og fremsynede personer i både dansk, svensk og norsk galopsport kæmper for. En fælles åringsauktion er et rigtig godt sted at starte, og ikke alene vil det gøre trænernes arbejde noget lettere – det vil ligeledes give et boost at bringe de tre skandinaviske lande sammen, når nu antallet af fødsler er så stærkt reduceret og fortsat falder drastisk”.


Har du gjort dig nogen tanker om, hvordan de tre lande hver især skal afholde et auktionsløb?

“Danmark, Sverige og Norge kan sagtens afholde hvert deres auktionsløb, og afhængigt af hvilket land hestene er registreret i, kan de sidenhen deltage i det pågældende lands løb. Når det gælder importerede heste fra fx. Frankrig, England eller Irland, kunne oplægget være, at det af de tre skandinaviske lande de blev registreret i ved ankomsten, også gav adgang til landets auktionsløb”.


Du mener altså, at en fælles skandinavisk åringsauktion også bør være åben for importerede heste?

“Ja, det kan jeg ikke se som andet end en fordel i alle henseender, og det ville være en beslutning med fremtidsperspektiv i. For det første svinder følbestanden ind overalt i Skandinavien – det kommer sig selvfølgelig først og fremmest af, at der sættes færre avlshopper i fol. Hvis en opdrætter kun får et enkelt føl, kan han eller hun supplere med et udenlandsk føl og senere hen samtidig bibeholde afsætningsmuligheden på en skandinavisk auktion. Man kunne fx lave en skæringsdato for hvornår et føl senest skal importeres til Skandinavien for at være berettiget til deltagelse på auktionen – det kunne være den 31. december i fødselsåret”.


Men har tanken om den øgede konkurrence i form af importerede heste ikke igennem adskillige år været uvelkommen i både Danmark og Sverige?

“Der skal nytænkning til. Tendensen er den samme overalt, og i Danmark står to stutterier tilsammen for en stor procentdel af landets opdræt. Vel vidende, at intet varer evigt, er det i mine øjne på høje tid at tage fremtidsbrillerne på og åbne døren for både det fælles skandinaviske samarbejde og at give køberne mulighederne for ikke blot at vælge “dansk”, “norsk” eller “svensk”, men også “internationalt” – under det samme tag”.

“Jeg vil med glæde velkomme et langt mere internationalt præg på sporten herhjemme, hvilket også gælder udformningen af auktionskatalogerne, hvor en sejr i fx et stort 2-årsløb uden Black Type-registrering, illustreres på samme måde som en sejr i et internationalt anerkendt Gruppe- eller Listedopgør”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top