fbpx

Camelot “Horse of the Year” i Irland

Aidan O’Brien-trænede Camelot trak sig ikke uventet ud som Horse of the Year ved the Horse Racing Ireland Awards på Leopardstown mandag eftermiddag.


Den 3-årige Montjeu-søn vandt tre klassiske opgør i 2012, inklusiv både engelsk og irsk Derby i tillæg til Newmarkets 2000 Guineas. Camelot havde også chancen for at blive den første Triple Crown-vinder i England siden Nijinsky, men blev kort slået til andenpladsen i The St. Leger.

Camelot trænes på Ballydoyle af Aidan O’Brien og blev ved alle sine tre klassiske triumfer redet først over stregen af trænersønnen Joseph. I Camelots sidste start, i Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) på Longchamp, havde han Frankie Dettori på ryggen og sluttede uplaceret. Netop Dettoris beslutning om at ride Camelot i Arc’en for ærkerivalerne Coolmore, var højst sandsynligt også med til at sætte en definitiv stopper for italienerens 17-årige samarbejde med Sheikh Mohammed og Godolphin.

Camelot, hvis far Montjeu døde tidligere i år, kommer hvis alt går vel vinteren over til at fortsætte i træning på Ballydoyle.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top