fbpx

Skee The Feen mormor på 24. leveår

Selv om hun efterhånden nærmer sig en alder af 24 år, lever Stutteri Poulsensmindes fukse avlshoppe Skee The Feen i bedste velgående. Datteren af Bechmann Studs gamle Northern Dancer-hingst Viking har for længst slået sit navn fast som en af Danmarks bedste producere gennem tiderne, men præstationerne lever fortsat videre igennem hendes “børn og børnebørn”.


Således er sønnen Superman (Palatal), der i Hanne Bechmanns træning vandt Dansk St. Leger i 2008, stadigvæk aktiv over forhindringerne i Sverige, hvor han så sent som den 26. september tog sit livs 12. sejr og nåede en samlet præmiesum på 1,27 millioner svenske kroner.

Supermans helsøster, Fine Paladine, har sit første afkom på væddeløbsbanen i år i form af 2-årige Speed, som for kort tid siden vandt en overlegen sejr i Dansk Kriterium Consolation, og derudover er hun mor til en åring efter Itsabrahma og et føl efter Bosun’s Watch.

“Fine Paladines åring kunne godt gå hen og blive en ny Hovman. Han er meget lig i udseendet og har nøjagtig de samme bevægelser, så det er en hest jeg forventer mig virkelig meget af – og så er han endda til salg”, siger opdrætter Jens Peter Christensen til galopsport.dk.

Åringens mormor Skee The Feen, der selv vandt Sceptre Stakes på Klampenborg i sin aktive karriere, har i avlen produceret fem vindere ud af lige så mange startere. Den første var Hackman, som vandt to af sine 11 starter og som højest havde 80 i handicap. Derefter kom Kateb-brødrene Hovman og Lights Out. De blev begge millionærer og formåede som danskopdrættede at slå igennem blandt de absolutte elitegaloppører i Skandinavien.

Hovman satte kronen på værket med Gruppe-3-sejren i Polar Cup på Øvrevoll, men sejrede desuden også adskillige Listed-opgør som Swedish Open Mile, Pokalløb og SFK Jubileumslöpning. Lights Out vandt Norsk Derby i 2003 og blev senere en af Skandinaviens helt store forhindringsstjerner med sejr i Svenskt Grand National to år på stribe.

Seneste skud på stammen ud af Skee The Feen er den nu 2-årige hoppe Feens Red Daughter (Cajun Cadet), som fortsat findes på Stutteri Poulsensminde og altså endnu ikke er kommet i træning. I 2013 venter Skee The Feen føl igen, denne gang efter Danzig-sønnen Primatico.

Skee The Feens 5-årige datter, Chilly Dew (Palatal) – en helsøster til Superman og Fine Paladine – blev som åring købt af norske Stall Trick Or Treat, men nåede aldrig til start. Stall Trick Or Treat har beholdt hoppen til avlsmæssigt formål og hun fik i vinter sit første føl, en hoppe efter Sunday Silence-sønnen Layman. Chilly Dew bor nu på York Stutteri i Hørsholm, og hun venter i 2013 føl efter Mingun (A.P.Indy).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top