fbpx

Anthony – klassisk vinder fra klassisk familie

Efter at have ført hver eneste meter af distancens 2800 meter, vandt Inge Mette Dejgaard-trænede Anthony lørdag eftermiddag en overlegen sejr i INCO AS Dansk St. Leger på Klampenborg.


Anthony. Foto: Burt Seeger.

Det blev endda en dobbelt-triumf for Lone Kaj-Nielsen igennem andenhesten Lancier – og mindre end en time tidligere var ejeren tilmed også i vindercirkelen efter sejren i Dansk Kriterium med Falconet.

Jockey Dina Danekilde havde det ikke let undervejs på ryggen af urstærke Anthony, der absolut ikke økonomiserede med kræfterne fra start.

Men da først Dina havde fået den langt galopperende Final Appearance-søn nogenlunde sikkert rundt tribunesvinget, lod hun bare hesten galoppere af sted, og hurtigt blev afstanden til de fem konkurrenter øget til mere end 20 længder.

Rundt opløbssvinget fik især Pro Hunter bedre fat, og han lignede en overgang en ganske farlig udfordrer, men Anthony havde dog langt mere tilbage i tanken og satte igen en træt Pro Hunter af med 400 meter igen.

Pro Hunter kunne heller ikke svare op for hverken Lancier/Marcos Robaldo eller Le Chiffre/Martin Rodriguez, men Anthony var over alle bjerge og blev noteret for en suveræn fem længders sejr. Det var Dina Danekildes første klassiske sejr.


Khan måtte aflives

Desværre blev det lille St. Leger-felt ikke skånet for uheld, og på bagsiden trådte Søren Jensen-trænede Khan pludselig forkert. Der var efterfølgende ikke andet at gøre for banens dyrlæge end at lade Binary File-sønnen aflive.

“Khan var så velgående da vi ramte bagsiden, at jeg sjældent har haft så god en mavefornemmelse. Men han trådte forkert og brækkede venstre forben”, fortæller en trist Oliver Wilson til galopsport.dk.


150.000 til Lone Kaj-Nielsen

Med både første- og andenhesten gennem mål fik Lone Kaj-Nielsen 150.000 kroner ind på kontoen efter Dansk St. Leger, og dertil kan lægges førstepræmien på 150.000 kroner for Dansk Kriterium.

Dermed passerer hesteejeren 830.000 præmiekroner vundet alene på Klampenborg i 2012 – og dertil kan man lægge de ca. 700.000 kroner som 3-årige Jubilance og 2-årige Smartinblack har vundet i Århus, Malmö og på Øvrevoll sæsonen igennem. Det har i det hele taget været en rigtig, rigtig god sæson for Lone Kaj-Nielsen!


Oprejsning til Hjortebo

Stutteri Hjortebo har langt fra haft deres bedste år som opdrættere i 2012, men denne lørdag eftermiddag på Klampenborg gjorde tingene lysere. Udover at være opdrættere af Kriteriumsvinderen Falconet, stod Jette og Søren Hjorth Jensen også bag de fire første heste gennem mål i INCO AS Dansk St. Leger i form af Anthony, Lancier, Le Chiffre og Pro Hunter.


Ejede selv moderen

Stutteri Hjortebo købte Anthonys mor, Mas Media-hoppen Antoinette, da hun havde afsluttet sin væddeløbskarriere med en skade efter blot 10 starter, og Anthony er hendes første afkom.

Lone Kaj-Nielsen ejede Antoinette i hoppens aktive karriere, hvor hun ligeledes i Inge Mette Dejgaards træning leverede sin største bedrift ved sejren i Larch Ærespræmie på Derby Dagen 2006 i Klampenborg. Inden da havde hun været anden bag Hot Fudge i Mowerinaløb.

Antoinette er selv ud af Mowerinaløbsvinderen Miss Et Toi (Richard Of York), og hun er dermed også halvsøster til den skandinaviske Opdrætningsløbsvinder Tempi (Final Appearance), til den 15-dobbelte vinder Flyer (Academy Award), de to yderligere vinder Liberation og Et Toi (begge Final Appearance), samt det nyeste skud på stammen, Clos Beylesse (Academy Award), som debuterede netop denne lørdag med en tredjeplads til følge. Miss Et Toi har ikke haft nogen åring i 2012, men hun folede tidligere på året et hoppeføl efter Mingun.

Førnævnte Tempi har her i 2012 gjort sig specielt bemærket med sin 3-årige søn, Hovsa (Academy Award), der både har været anden i Breeders’ Trophy Classic på Täby og senest Breeders’ Prize Classic på Øvrevoll med en samlet indtjening tæt på 600.000 kroner.

Anthonys tredjemor er Madame Et Toi (Esprit Du Nord), der i 1994 vandt både Dansk Kriterium og Dansk Avlsløb, og som ældre kom hun tilbage fra skade og sejrede i Sceptre Stakes og var anden i Mowerinaløb.

Udover Miss Et Toi blev Madame Et Toi mor til Danseuse Et Toi (Richard Of York), der vandt Skandinavisk Opdrætningsløb, Larch-vinderen Et Toi Royale (Mr Tesio) og 2000 Guineas-2’eren Monsieur Et Toi (Richard Of York).

Berner Olsen-opdrættede Madame Et Toi er desuden halvsøster til Prix d’Astarte (Gr.2)-vinderen Meis El-Reem, som igen er mor til Phoenix Stakes (Gr.1)-vinderen og avlshingsten Princely Heir.

“Det er ikke sikkert, at sæsonen er slut endnu for Anthony. Han har ikke flere planlagte opgaver på Klampenborg, men det er muligt at vi sender ham en tur til Jägersro”, siger Inge Mette Dejgaard til galopsport.dk.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top