fbpx

Her er den nuværende Derbyfavorit!

Med en knusende overlegen sejr i Dansk Kriterium på Klampenborg, kan Bent Olsens ubesejrede Falconet med rette kalde sig nuværende favorit til sejren i næste års danske Derby.


Falconet. Foto: Burt Seeger.

Under Jacob Johansen strøg moderlivsimporten med største lethed forbi sine konkurrenter i opløbet og sejrede til slut i hænderne med små seks længders afstand til Hells Angel/Valmir De Azeredo og staldkammeraten Exquest/Marcos Robaldo, mens Harmonia/Martin Rodriguez måtte nøjes med fjerdepladsen.

De sidste præmiepenge gik til Clauses Angola/Espen Ski, mens hverken Holma Skywalker, Sir Winston eller Red Pearl fik penge med hjem fra det mest prestigefulde opgør for de skandinaviskopdrættede heste på dansk grund.


Drog fordel af højt tempo

Tempoet blev som forventet enormt opskruet fra start, og rundt opløbssvinget var det de to tidligere storløbsvindere, Hells Angel og Harmonia, der lagde større og større afstand til resten af feltet. Jacob Johansen tog det roligt på Falconet, der fortsat havde adskillige længder frem til de to førreste ved ingangen til den lige strækning.

Herfra gik det dog stærkt, og på en ægte klassehests vis fløj Falconet forbi den ene efter den anden til en meget, meget overlegen Kriteriumssejr.Falconet ejes af Lone Kaj-Nielsen, der købte hesten på Dansk Galops Åringsauktion i fjor for blot 160.000 kroner. Et beløb hesten i sin kun anden start har formået at overstige præmiemæssigt.


Falconet. Foto: Burt Seeger.

Falco i den europæiske top

Stutteri Hjortebo købte moderen til Falconet, Seattle’s Wood (Woodman), for 8,500 euro på Deauvilles hoppesalg i slutningen af 2009. Hun var i fol ved Pivotal-sønnen Falco, der i år har sin første årgang på banerne, og Falconet er en af disse.

I øjeblikket ligger Falco på en sjetteplads på den europæiske rangliste over førsteårgangshingste, men Falconets Kriteriumssejr på Klampenborg kan i teorien være med til at hjælpe Falco op på en fjerdeplads – blot overgået af New Approach, Henrythenavigator og Tamayuz.

Falconets mor Seattle’s Wood er i forvejen mor til fem vindere i Frankrig, England og USA, og hun er selv helsøster til Champagne Stakes (Gr.2)-2’eren Leo’s Luckyman og halvsøster til Debutante Stakes (Gr.2)-vinderen Gaudeamus, samt nært relateret til de eminente Gruppe-1-vindere Hector Protector og Bosra Sham.


Mistede moderen

“Desværre mistede vi Seattle’s Wood sidste år efter akut sygdom, så hendes sidste afkom blev solgt på åringsauktionen i år”, forklarer Jette Hjorth Jensen, og refererer til en halvsøster til Falconet efter Academy Award, som blev købt for 32.000 kroner af Ulf Persson og er gået i træning hos Katharina Stenefeldt på Jägersro.

Falconet er nu ubesejret i sin karrieres to første starter, og næste opgave bliver efter alt at dømme i HK Entreprise Vinterfavoritternes Ærespræmie på Klampenborg i slutningen af oktober.

Her bliver distancen 200 meter længere, hvilket blot vil være en yderligere kæmpe fordel for det store talent, der blev mere og mere overlegen for hver en meter af lørdagens storløb.


Fjerde gang på seks år

Det er i øvrigt fjerde gang inden for de seneste seks år, at Stutteri Hjortebo står bag en vinder af Dansk Kriterium, og efter at Søren Jensen havde domineret løbet i tre år på stribe, fik Bent Olsen sin første Kriteriumssejr siden Reventon vandt i 2008 – i øvrigt ligesom Falconet i Lone Kaj-Nielsens bourgogne og gule væddeløbsfarver.


Johansens første Kriterium

For jockey Jacob Johansen var Dansk Kriterium et af de ganske få store opgør i Skandinavien der manglede i samlingen, og han fik her endelig “udlignet” den føring som storebror Jesper Johansen tog for 21 år siden, da han vandt med deres far Jørgen Johansen-trænede Nanna Marie.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top