fbpx

Blue Saphire er Oaks-favorit i Oslo

For få uger siden tog jockey Oliver Wilson stikket hjem for sin far i det svenske storløb, Altamiralöpning, og torsdag aften har han mulighed for både at sikre sig selv og sin mor karrierens første klassiske triumf.


Der er Norsk Oaks over 2400 meter på programmet i Oslo, og de danske farver er repræsenteret ved både Tine Hansen Her Birthday, Bent Olsen-trænede Curtain Patch og Bettina Wilsons Blue Saphire.

Sidstnævnte hører til de absolutte favoritter i opgøret med 125.000 kroner til vinderen, og det vil være fuldt fortjent såfremt Academy Award-datteren endelig opnår en klassisk triumf, efter andenpladser i både Dansk Hesteforsikring Mowerinaløb på Klampenborg og Svenskt Oaks på Jägersro.

Oliver Wilson, der er en af de få skandinaviske lærlinge i nyere tid som rent faktisk nåede at miste lettelsen inden lærekontrakten udløb, har i en alder af blot 17 år allerede fået rigelig med klassisk rutine, og hidtil har han forvaltet sine chancer fremragende med andenpladser i både Mowerinaløb og Svenskt Oaks, samt femtepladsen i DFDS Seaways Dansk Derby med Lake Cooloola. På søndag sidder Wilson i øvrigt op på sidstnævnte i Svenskt Derby på Jägersro.

Værste konkurrent til Blue Saphire på torsdag ser ud til at være Fredrik Reuterskiöld-trænede Zegna – en Shirocco-halvsøster til den tidligere svenske Derbyvinder Zenato. Zegna har endnu ikke vundet i karrierens fire første starter, men hun sluttede godt af til fjerdepladsen bag Summertime og Blue Saphire i Svenskt Oaks, og afstamninsmæssigt skal hun drage stor fordel af for første gang at skifte Jägersros dirt-underlag ud med græs.

Heller ikke Wido Neuroths Lomitas-hoppe Magica Von Tryll skal bortregnes på forhånd, idet også hun var godt gående mod slutningen af Svenskt Oaks og nok vil sætte større pris på græs under hovene.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top