fbpx

Bank Of Burden overlegen SOC-vinder

Det største væddeløb på dansk grund for de 3-årige og ældre heste, det Lanwades Stud sponsorerede Scandinavian Open Championship (Gr.3), blev søndag eftermiddag vundet knusende overlegent af Niels Petersen-trænede Bank Of Burden.


Bank Of Burden og Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.

Med Per-Anders Gråberg i sadlen trak Hawk Wing-sønnen let fra sine konkurrenter i sidste del af opløbet og vandt med fire længders afstand til Touch Of Hawk/Espen Ski, mens 9-årige Peas And Carrots leverede endnu en stor præstation som tredje, lige foran Without Fear.

De sidste præmiepenge tilfaldt Peas And Carrots’ staldkammerat Inspired Cry, hvilket betød, at samtlige dansktrænede deltagere i opgøret endte uden for præmierækken. Sir Henry var bedst af de øvrige, og den formstærke hingst overtog faktisk føringen ind på opløbsstrækningen, og kæmpede siden forbilledligt indtil der for alvor blev åbnet for sluserne hos de meriterede konkurrenter.

Feltets yngste deltager, 3-årige East Meets West, åbnede i et hårdt tempo og tog ud på bagsiden en godt 10 længders føring under Manuel Martinez.

Denne føring varede til rundt opløbssvinget, hvor feltet hurtigt fik samlet udbryderen op. Siden faldt East Meets West helt fra og sluttede sidst blandt de 10.

Den norske Triple Crown-vinder, Without Fear, var vel galopperende undervejs, men han fik dog problemer med aktionen rundt opløbssvinget og mistede værdifulde længder.

Bank Of Burden og Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.

“Undervejs i opgøret havde jeg foruden min egen hest også øjnene rettet på Without Fear, og jeg kunne se at han havde store problemer rundt opløbssvinget, samtidig med at Per-Anders havde sat gang i Bank Of Burden. Her fik jeg store sejrsforhåbninger, da det ville blive meget svært for Without Fear at hente disse tabte længder igen”, sagde en glad træner Niels Petersen ovenpå Gruppe-3-sejren, som indbragte 300.000 danske kroner.

Netop Niels Petersen har haft nogle frustrerende måneder henover sommeren, idet stalden har været hårdt ramt af sygdom, men de seneste uger har formen igen været ret opadgående, og allerede inden løbet var optimismen stor hos den ene halvdel af Bank Of Burdens ejerkreds, Stall Trick Or Treat.

“I dag er han i orden, og det er første gang i år han skal møde disse konkurrenter i sin bedste forfatning, så vi tror på sejr”, lød det inden opgøret fra Morten Myhre, som igen bagefter kommenterede:

“Det har været en skøn dag på Klampenborg, vi har fejret mange store triumfer her på banen i Stall Trick Or Treats regi, og sejren i Danmarks eneste Gruppe-3-opgør er bestemt meget mindeværdig”.

Bank Of Burden bar de samme farver over målstregen, som Mission Possible i 2005 repræsenterede da han strøg til tops i Dansk Derby.

Bank Of Burden, Niels Petersen og Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.

Den 5-årige fukse vallak, der i fjor vandt tre af Skandinaviens største stayeropgør – Walter Nilsens Minneløp (Gr.3), Valley Chapel Memorial (L) og Stockholms Stora Pris (Gr.3), sluttede på en delt andenplads i sidste års udgave af Lanwades Stud Scandinavian Open Championship (Gr.3) bag tyske Ovambo Queen.

I år kom han ind i opgøret med en Gruppe-3-pønalisering, hvilket betød at han bar et kilo mere end de øvrige jævnaldrene konkurrenter.

Det endte dog med at være helt uden betydning, for han var den absolut bedste hest på dagen, og med denne præstation i bagagen bliver det højst interessant at se ham i et nyt opgør med Sir Lando i kampen om at blive Skandinaviens Champion Stayer i 2012.

Forude kan der dog vente en start over 1800 meter i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) på Øvrevoll, men hovedmålet i efteråret bliver ifølge Niels Petersen et forsøg på at genvinde Stockholm Cup International (Gr.3) på Täby om en god måneds tid.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top