fbpx

Olsen-trippel i DFDS Seaways Larch Ærespræmie

Selv om Bent Olsens enlige deltager, Hanna, ikke fik med udfaldet at gøre og sluttede på 13. pladsen i DFDS Seaways Dansk Derby, havde Klampenborgs championtræner masser at glæde sig over søndag eftermiddag på Klampenborg.


Solo. Foto: Burt Seeger.

Olsen sadlede nemlig vinderne af både DFDS Seaways Larch Ærespræmie og DFDS Seaways Derby Consolation.

I førstnævnte opgør havde Olsen endda en ægte trippel med de tre første heste gennem mål. Sejren tilfaldt Jørgen Hovgaards fukse hingst Solo, der med Rafael Schistl nød den bløde bane og overbevisende trak fra til tre længders sejr foran staldkammeraterne Gallant File/Jacob Johansen og Opening Day/Louis Beuzelin.

Fjerdepladsen tilfaldt Jessica Long-trænede Vox/Lennart Hammer, mens frontrunneren Phoebe/Cathrine Weilby fik for meget at gøre på den regnvåde bane og sluttede på den sidste præmieplads.

Det var Solos tredje sejr i årets fire første starter, og hans hidtil eneste nederlag kom i Seaside Navigation Dansk 2000 Guineas, hvor han var en hæderfuld tredje bag The Kicker og Pro Hunter, men foran Derbyvinderen Darcy.

Solo var spillet til næstfavorit i opgøret til 39:10, og løbets totalisatorfavorit, Søren Jensen-trænede Hovsa, kom aldrig ind i opgøret under Eddie Ahern og sluttede skuffende som niende gennem mål.

Solo er både ejet og opdrættet af Jørgen Hovgaard, og Cajun Cadet-sønnen ser kun ud til at blive bedre for hver start.

Søndagens triumf i DFDS Seaways Larch Ærespræmie var 100.000 kroner værd, og Bent Olsens deltagere tog sig af hele 175.000 af de i alt 200.000 præmiekroner i “Det Korte Derby”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top