fbpx

Espen Ski: “Jeg ringede selv til voldgiften”

Jockey Espen Ski, der i lørdags blev kraftigt generet på ryggen af Hanne Bechmann-trænede Miss Valuev, da Viktoria Dream og Valmir De Azeredo faldt igennem feltet, fortæller tirsdag eftermiddag til galopsport.dk, at han ikke forstår hvorfor hans udtalelse i forbindelse med episoden, ikke er med i voldgiftsrapporten.


“Jeg ringede selv til voldgiften lige efter løbet, og forklarede dem hvad der foregik på bagsiden efter få hundrede meter af løbet. De fandt muligvis ikke min forklaring for vigtig nok, men jeg vil alligevel gerne fortælle den offentligt”, siger Espen Ski, og fortsætter:

“Til at starte med gik det hele meget stærkt. Efter en fin start, hvor vi hver især finder vore placeringer, oplever jeg pludselig at Viktoria Dream er blevet taget hårdt op efter at have været oppe i fuld fart, og jeg har stort set ingen betænkningstid til at undvige hesten. Det går allerværst udover Sara (Slot, red.), som er få centimeter fra at torpedere rails”.

“Da min hest (Miss Valuev, red.) genfinder sin aktion, har Valmir De Azeredo lagt sig helt ind til rails med Viktoria Dream, og jeg trækker dermed et spor ud i banen for at gå forbi. Men i det øjeblik jeg vil op på siden af Valmir, ombestemmer han sig, og trækker direkte ud i banen igen og generer mig endnu engang. Det fremgår også klart af løbsreprisen, selv om jeg ville ønske at kameraet på bagsiden havde fanget episoden”.

“At give Valmir De Azeredo 2000 kroner i bøde, er i mine øjne at gøre grin med tidligere episoder på de skandinaviske væddeløbsbaner. Ikke mindst på grund af, at en sådan form for ridning er med til at ødelægge så meget for hesteejerne, der i dette tilfælde har betalt til Dansk Breeders’ Cup de seneste tre år, og så får alt ødelagt på grund af den slags uforsvarlig ridning”, slutter Espen Ski.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top