fbpx

Kun 13 er sikre før starterklæringen!

Efter lørdagens begivenheder på Klampenborg, blev der igen rykket en hel del på Derby Barometeret, og lige nu er kun 13 kandidater i “safe zone” når det gælder deltagelse i DFDS Seaways Dansk Derby. Der starterklæres allerede på fredag morgen til Derbyet, og de næste fire dage frem sker der ikke nogen reelle forskydninger på barometeret.


Både The Black Balsam og Khan er ovenpå DFDS Seaways Derby Trial Stakes sikret direkte adgang til Derbyet, ligesom Anthony er det efter den tidligere sejr i Beierholm Derby Testen. Disse tre heste er således nu placeret højest på barometeret.

Lige herunder findes den højest handicappede kandidat, The Kicker, efterfulgt af Buzz Lightyear, Watch Me Fly, Cassano, Pro Hunter, Lake Cooloola, Zen Zanzai Zaid, Darcy, Loyal og Puyol.

Alle 13 ovennævnte heste er lige nu sikre på deltagelse i DFDS Seaways Dansk Derby – vel at mærke såfremt kredsen bagved hestene ønsker at stille op.

De to sidste pladser står mellem tre hopper, der alle har samme ranking – Blue Saphire, Hanna og Summertime. Hvis de 13 øverste kandidater bliver starterklæret, skal der foretages lodtrækning om de to sidste pladser mellem de tre hopper.

Alene på barometerets 17. plads står Fillip Stark – en hest der med sikkerhed vil få chancen i Derbyet, såfremt der bliver plads, men det kræver, at minimum to af de foranstående Derbyheste ikke starterklæres på fredag.

I hælene på Fillip Stark følger Phoebe, der dog temmelig sikkert vil satse på en start i Larch Ærespræmie, og på en delt 19. plads finder vi Hovsa og Accomplished, der meget gerne vil med blandt de 15. Men skal de med, kræver det at mindst fem foranstående kandidater ikke starterklæres.

For ejer og trænere med heste i “periferien” bliver de kommende dage fyldt med ængstelighed, og svaret på hvem de 15 navne i DFDS Seaways Dansk Derby 2012 endeligt bliver, får vi først fredag formiddag når starterklæringen er overstået.

Se det opdaterede Derby Barometer her!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top