fbpx

“Uden uheld vinder han naturligvis på lørdag”

Klampenborgs championtræner Bent Olsen er naturligvis opsat på revanche på lørdagens Irish Day i Klampenborg. Han måtte nemlig gå igennem den seneste løbsdag uden besøg i den “rigtige” side af vindercirkelen, men det skal der allerede i den kommende lørdags første opgør rettes op på.


I The Irish Rover 2000 Guineas Trial over 1600 meter sadler Olsen nemlig den nye irske import East Meets West (Dansili – Minkova v. Sadler’s Wells), der her får sin første start i Skandinavien ovenpå en 2-årssæson hos Aidan O’Brien på Ballydoyle i Irland.

Hingsten startede fem gange som 2-årig. Samtlige gange over 1400 meter, og det resulterede i en enkelt sejr på Dundalks all-weather bane, samt en yderst uheldig tredjeplads i et Listed opgør på Tipperary.

Olsen købte selv den brune hingst for 70,000 guineas – svarende til i nærheden af trekvart million danske kroner – på Tattersalls Horses in Training Sale i oktober. Bag Bent Olsen stod svenske Lasse Sjönull, som året forinden på samme salg købte Dingle View for 80,000 guineas.

Bent Olsen lod også Dingle View sæsondebutere på Irish Day i 2011, hvor hun ganske enkelt vandt Goffs 1000 Guineas Trial under Jacob Johansen. På lørdag er det East Meets Wests tur til at sæsondebutere i Stall Cambres farver, og Bent Olsen stråler af selvtillid forud for starten:

“Han er en pragtfuld hest, som jeg er helt sikker på vil gå direkte ind i den skandinaviske elite. Både blandt sine jævnaldrene og blandt de ældre heste. Vi har hidtil ikke bedt ham om det store i træning, men han har gjort alting perfekt og er klar til sin sæsondebut”.

East Meets West er ligesom Bent Olsens tidligere tophest Dan Tucket efter Danehill-sønnen Dansili, og planerne er stort set også identiske.

“Dan Tucket vandt selv 2000 Guineas Trial. Siden sejrede han i Jyllandsløb og Norsk 2000 Guineas, var tredje i Scandinavian Open mod Skandinaviens bedste ældre heste og sluttede af med at vinde Norsk St. Leger. Det var på distancer mellem 1600 og 2800 meter”, forklarer Bent Olsen og fortsætter:

“Vi har planlagt stort set samme program for East Meets West. Efter starten på lørdag går han direkte til Jyllandsløbet i Århus, og derefter til Norsk 2000 Guineas. Sidenhen er det planen at han skal spise kirsebær med de store i både Scandinavian Open og Stockholm Cup”.

Bent Olsen vil, ligesom langt de fleste spillere, blive overrasket, såfremt det ikke lykkes East Meets West at besejre Darcy, Kanthaka, Pro Hunter og staldkammeraten Solo i The Irish Rover 2000 Guineas Trial, men skal han pege på noget der kan fælde ham, er det hestens manglende kendskab til græsset.

“Han har aldrig tidligere galopperet på Klampenborgs græs, og det kan naturligvis koste nogle længder undervejs. Både Darcy, Kanthaka og Pro Hunter har løb i kroppen, men jeg er ikke nervøs for at East Meets West skal mangle kondition eller fart. Han har arbejdet strålende sammen med jævnaldrene Jubilance, og lige nu virker han en tand skarpere. Intet er sikkert i væddeløb, men uden uheld vinder han naturligvis på lørdag. Jeg er lige så sikker på ham, som jeg var på Dingle View i fjor”, slutter Bent Olsen om East Meets West.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top