fbpx

Femte generation til verden hos familien Stounberg

Opdrætter Jens Jørgen Stounberg har oplevet noget, som kun ganske få er forundt. I weekenden tog han imod femte generation af samme fuldblodsfamilie på stutteriet på Vestsjælland, da Me Legend (Silca Legend) folede et flot hoppeføl efter Binary File (Nureyev).


5-årige Me Legend, der vandt to gange i træning hos Lennart Reuterskiöld Jr. på Jägersro, er ud af Admecut (Admetos) og halvsøster til den mangedobbelte storløbsvinder, nu afdøde Amalia (Be My Chief). Admecut selv er en vindende søster til bl.a. den skandinaviske treårschampion og dobbelte Listed-vinder, Cut Singer, og Listed-vinderen Cut Comeau og 2-årsstjernen Cut Dancer.

De er alle ud af Cut Quick (Whip It Quick), og netop Cut Quick var Jens Jørgen Stounberg selv med til at hjælpe til verden for 31 år siden, idet han forinden havde erhvervet moderen Cuccetta (Punchinello) fra Tage Hvid Petersen. Cut Quick var igennem adskillige år en af Skandinaviens absolut bedste avlshopper, og Jens Jørgen Stounberg solgte hovedparten af hendes afkom privat til familien Brendholdt – heriblandt både Cut Singer, Cut Comeau og Cut Dancer.

“Det er en speciel følelse at stå og se på et nyfødt føl, med tanke på at man ligeledes var med til folingen af hendes mor, mormor og oldemor på et tidsinterval på mere end 30 år. Det er et skønt hoppeføl, og jeg har allerede nu bestemt mig for at Me Legend skal tilbage til bedækning hos Binary File”, fortæller Jens Jørgen Stounberg til galopsport.dk.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top