fbpx

Stald Ras får danskfødt søn af Authorized

Kl. 22.40 tirsdag aften folede Stald Ras’ nyerhvervede avlshoppe Majhud (Machiavellian) et stort mørkebrunt hingsteføl efter den engelske Derby (Gr.1)-vinder Authorized. Føllet kom til verden på York Stutteri i Hørsholm og var samtidig årets første hingst.


“Majhud gik 14 dage over tiden, men der var absolut ingen komplikationer ved folingen, og føllet er både stort og meget iøjnefaldende. Han er født til at stå distance, og allerede nu står der Derby overalt på ham. Han har et internationalt snit over sig og rangerer blandt de allerbedste føl der nogensinde er kommet til verden på York Stutteri”, beretter Yorks manager Alexander Elsass.

Majhud blev købt af danske Stald Ras på Goffs November Breeding Stock Sale i november sidste år. Hun er selv vinder over 2400 meter som 3-årig i England og opnåede en Official Rating på 88 efter at have enten vundet eller været placeret i syv af i alt ni starter. I avlen er Majhud hidtil mor til et enkelt startende afkom, Linamix-datteren Mujdeya, der som 3-årig vandt to gange over henholdsvis 2000 og 2400 meter og opnåede en Official Rating på 95 – svarende til 87 i skandinavisk handicap.

Majhud er selv ud af den vindende amerikanske hoppe Winsa. Winsa er efter Riverman og dermed helsøster til den europæiske Champion Miler Bahri og halvsøster til Gruppe-2-vinderen Bahhare. Begge er i dag avlshingste, og Bahri er bl.a. far til Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1)-vinderen Sakhee.

Faderen til det nyfolede hingsteføl, Darley-hingsten Authorized (Montjeu), vandt Racing Post Trophy (Gr.1) som 2-årig og fortsatte som 3-årig ved både at vinde Derby Stakes (Gr.1) på Epsom og Juddmonte International Stakes (Gr.1) i York. Hans første årgang ramte væddeløbsbanerne i fjor, og det blev med en række gode vindere sidst på sæsonen.

En af disse vindere, Godolphins brune hoppe Witnessed, der kun startede en enkelt gang over 1400 meter på Beverley i slutningen af august, hvor hun vandt ganske sikkert, er lavet på samme kryds over Authorized/Machiavellian som hingsteføllet på York Stutteri.

Majhud skal i år bedækkes ved A.P. Indy-sønnen Mingun.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top