fbpx

Deutsches Derby (Gr.1) samme dag som EM-finalen

Selv om det tyske galopforbund gjorde hvad de kunne for at få flyttet Deutsches Derby (Gr.1) fra den normale placering på den første søndag i juli, resulterede det alligevel i, at årets største galopbegivenhed i Tyskland finder sted samtidig med EM-finalen i fodbold, der spilles i Kiev søndag den 1. juli.


Tysk galopsport, der i forvejen er i en presset situation både økonomisk og publikummæssigt, kan således blive ramt af “den værst tænkelige situation”, såfremt Tysklands landshold samme dag som Derbyet finder sted også er med i finalen om Europamesterskabet.

En ting har forbundet dog fået igennem, og det er en ændring af løbsprogrammet for Derby-ugen, hvilket betyder at det populære meeting først tager sin begyndelse fredag den 29. juni og afsluttes torsdag den 5. juli. For første gang danner selve Derbydagen altså ikke ramme om afslutningen på Derbyugen, men afvikles i stedet på tredjedagen.

Den tyske Derbyuge har ofte stor skandinavisk tilslutning, og nogle af de opgør som tidligere er blevet vundet af skandinaviske heste ligger umiddelbart før Derbydagen. Således ridesPreis der Jungheinrich-Gabelstapler (Gr.3) over 1600 meter for hopperne på åbningsdagen, mens Sprint-Trophy (Gr.3) finder sted lørdagen før Derbydagen. Førstnævnte opgør har haft danske Eyeq som vinder, mens El Gran Lode tidligere har taget sig af det prestigefyldte sprintopgør.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top