fbpx

Bustrup Blogger: Sæsonplan med muligheder!

Tilbage i 1974, hvor tanken om at etablere Scandinavian Open Championship opstod, tog jeg kontakt til International Racing Bureau (IRB) i England, for at høre om de kunne hjælpe os med adresser etc. til trænere, ejere og andre, der måtte være interesseret i det internationale storløb på Klampenborg Galopbane i København.


Vores kontaktperson blev Martin Pierce, der de næste par år gjorde et meget stort stykke arbejde for SOC. Alene første år var Winston Churchills St. Leger vinder Bruni blandt de anmeldte, men den flotte skimmel kom desværre ikke pga en skade. Gennem de mange timer jeg tilbragte sammen med Martin talte vi bla meget om offtrack betting, som qua bookmakere allerede var en helt naturlig ting i England, men som så afgjort var i sin vorden på vores breddegrader.

Han var både for og imod. For, fordi det betød mange penge til Sporten. Imod, fordi det på det tidspunkt var begyndt at affolke banerne. Men, som han sagde, man kunne ikke være offtrack bettings betydning for banernes økonomi overhørig. I dag kender vi det herhjemme som Dantoto-boderne og internet spil. Og nu også det mere og mere udbredte spil over grænserne. I Skandinavien Norge, Sverige og Danmark imellem.

Da jeg så Klampenborg Galopbanes sæsonplan for 2011 kunne jeg ikke lade være med at tænke tilbage og drage paralleller til dengang. Sæsonplanen for 2011 ligner til forveksling de seneste års sæsonplaner, men nu uden de to jubilæumssæsoners løb der markerede de store begivenheder. Alle de kendte løb er der – som de skal være – og det eneste reelle nye forekommer at være, at man nu afholder tre “Saturday Night Racing” – altså løb lørdag aften. Endvidere har man hæftet ordet “International dag” på SOC dagen og så er der flere løbsdage på søndage og mere skandinavisk spil.

Fint alt sammen! Men man sidder altså med en lidt tom fornemmelse. Hvor er nytænkningen, hvor er visionerne, hvad har man lært at den succesrige Jubilæumsdag i fjor? Der er ingen tvivl om, at skal der flere tilskuere på Banen, må der ske noget radikalt. Oplevelsen af at være blandt pragtfulde heste, kan ikke stå alene. Et besøg på Klampenborg Galopbane skal være 50 pct. heste og spil og 50 pct. show og god mad.

Jeg har ved flere lejligheder besøgt Lingfield Park Racecourse i England. Og den måde de afvikler galopløb/show kan virkelig få adrenalinen til at rulle. Det er bare flot. Og hver uge kommer der mails ind på computeren, der fortæller om kommende arrangementer. På Klampenborg Galopbane har vi vel kun en dag, der kan sammenlignes med Lingfield – den efterhånden traditionsrige og festlige Irske Dag i foråret. Kunne vi dog bare få flere af den slags. Der blev et år prøvet med en Hong Kong Day – men entusiasmen var ikke til stede.

Optimismen vendte helt sikkert tilbage i 2010. Men der kan ikke hviles på laurbærrene. Vi skal videre. Det ville være skønt at få at vide, hvad der skal ske på “Saturday Night Fever” dagene og hvad man har i tankerne med International Dag på SOC dagen.

Har jeg lydt lidt pessimistisk? Det er jeg langt fra, og har aldrig været det omkring Klampenborg Galopbane. Det er derfor jeg allerede nu lægger mine tanker ud. Sammenfattende synes der at ligge mange muligheder i sæsonplanen.

Det er trods alt kun de overordnede ting, der er indeholdt i den offentliggjorte sæsonplan og jeg håber da inderligt, at vi i vinterens løb får meget mere at vide om sæson nr. 101 på Klampenborg Galopbane. Der synes lang tid til sæsonpremieren, men tro mig – lige pludselig skal vi til galop igen – og gerne i højt humør.

Per Aa. Bustrup

Picture of Per Bustrup

Per Bustrup

RaceTime. Født 1943 på Nørrebro. Reklamechef hos Gulf Oil. Fra 1974 til 1986 marketingchef hos Klampenborg Galopselskab, hvor han bl.a. stod bag introduktionen af GALOPPEN, Scandinavian Open Championship og Ekstra Bladets Gyldne Hjelm. Var i perioden også fast medkommentator ved de årlige Derbytransmissioner på TV. Stiftede eget reklamebureau, GP Reklame/Marketing i 1986 og har udgivet bøgerne “150 år med fest, farver og fuldblod” og “Bageren der blev stjernejockey."

Seneste artikler

Scroll to Top