fbpx

Skadet Stevie Wonderboy misser Kentucky Derby

Sidste års amerikanske 2-årschampion, Breeders’ Cup Juvenile-vinderen Stevie Wonderboy, pådrog sig under et hurtigt arbejde mandag morgen en fraktur i det højre forben.


Dermed er drømmen om en sejr i Kentucky Derby knust for træner Doug O’Neill og hingstens ejer Merv Griffin, der nu må se deres hest stå på sidelinjen igennem de næste tre måneder.

“Det er så ærgerligt, men jeg har været i sporten længe nok til ikke at være overrasket. Det er den tid på året hvor du som ejer og træner beder til at der ikke sker noget som dette. Men det gjorde der”, udtaler Merv Griffin sig til Thoroughbred Times Today.

Stevie Wonderboy vandt tre gange i fem starter som 2-årig, heriblandt Del Mar Futurity (Gr.2) og Breeders’ Cup Juvenile (Gr.1). Hestens skade medvirker til at det endnu aldrig er sket, at en vinder af Breeders’ Cup Juvenile også triumferer i Kentucky Derby.

En anden kedelig statistik for USA’s største 2-årsløb er, at ingen vinder afløbet siden Macho Uno i 2000 efterfølgende har formået at vinde en eneste gang – dette inkluderer foruden Stevie Wonderboy hestene Johannesburg, Vindication, Action This Day og Wilko.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top