fbpx

Nyt dansk team opruster yderligere i Irland

Med tirsdagens køb af en yderst velafstammet 2-årig hoppe efter den firedobbelte Gruppe-1-vinder Shamardal, har det nye danske team bestående af ejerparret Lone og Jens Westh, træner Sandie Kjær Nortoft og jockey Mark Larsen endnu engang gjort det klart, at der her er klare planer om at opbygge en stor dansk væddeløbsstald.


Tirsdag formiddag fik Lone Westh med Sandie Kjær Nortoft og Mark Larsen ved sin side hammerslag på lot 55 på Goffs February Sale i Irland. En brun hoppe efter Giant’s Causeway-sønnen Shamardal, der i sin aktive karriere sejrede i storløb som Dewhurst Stakes (Gr.1), Prix du Jockey Club (Gr.1), Poule d’Essai des Poulains (Gr.1) og St. James’ Palace Stakes (Gr.1). Shamardals første europæiske årgang er to år i år, men han har allerede slået til på den sydlige halvkugle med de ubesejrede heste Happy Hippy og Marquardt.


Interessant søster

Moderen til den nyindkøbte hoppe er amerikanskfødte Enemy Action, der selv er Black Type-placeret og i forvejen er mor til den nu 3-årige hoppe Super Sleuth, der i fjor var kort slået til andenpladsen i Montrose Stakes (L) og viste et skandinavisk handicaptal på 88,5. Enemy Action, der er efter Grade-1-vinderen Forty Niner, er i øvrigt selv halvsøster til den irske Champion og avlshingst Daggers Drawn og tæt relateret til avlshingstene Indian Haven og Count Dubois.

Hammerslaget for Shamardal-datteren lød i det stærkt svækkede marked på 20.000 euro, svarende til godt 150.000 danske kroner. Købet af hoppen følger i kølvandet på øvrige store satsninger som købet af sidste års Mowerina-vinder Sydney, Dansk Galops Åringsauktions dyreste individ Dustin og flere andre spændende private handler foretaget af Lone og Jens Westh og Sandie Kjær Nortoft.


Antonius Pius-søn til Niels Petersen

Der blev handlet endnu en 2-årig hest på førstedagen af Goffs February Sale, idet Øvrevoll-træner Niels Petersen fik hammerslag på lot 24, en brun hingst efter Danzig-sønnen Antonius Pius, for 5.000 euro.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top