fbpx

Lennart Hammer bliver Klampenborg-træner – fra 1. oktober

Den danske topjockey Lennart Hammer, der har en mere end 15 år lang rytterkarriere bag sig i Tyskland og desuden er tæt på at have vundet alt hvad der er værd at vinde på hesteryg i Skandinavien, har en ny fremtid foran sig som professionel træner på Klampenborg Galopbane.


Det bliver dog først med virkning fra 1. oktober, idet han fortsat vil koncentrere sig 100% om at ride i den kommende sæson.

“Jeg bestod licensprøven torsdag eftermiddag hos Dansk Galops direktør Peter Knudsen, og min plan er definitivt at starte trænervirksomhed fra 1. oktober i år. På den måde har jeg god tid til at planlægge denne store beslutning, og jeg vil sideløbende med mit erhverv som jockey bruge det næste halve år på at udvide mit skandinaviske netværk og få talt grundigt med de hesteejere som har lyst til at samarbejde med mig i årene fremover”, fortæller Lennart Hammer til galopsport.dk.

En anden god grund til at Lennart Hammer ikke allerede nu gør brug af sin licensret er, at man som licenseret træner ikke må ride i lande som fx. Tyskland. “Det er klart, at der fortsat vil opstå muligheder for mig til at ride løb på de større dage i Tyskland, og jeg er naturligvis fortsat 100% opsat på at varetage alle de chancer jeg får for at ride internationalt i 2010. Men når først jeg har nedsat mig som træner, bliver det staldens heste der får hele min opmærksomhed”, fortsætter Hammer, der også selv vil være at finde i sadlen på sine egne væddeløbere fremover.

“Jeg vil fortsætte med at ride, både i løb og naturligvis også i den daglige træning, men det er klart at det er her hele min energi vil blive lagt, og at mine mange rejsedage også forsvinder. Det bliver et helt andet liv”, siger Lennart Hammer.


15 heste i træning

Det er endnu ikke afgjort præcis hvor på Klampenborg Galopbane Lennart Hammer får sin base, men et godt bud kunne være stalden hvor Lars Kelp i en række år havde så stor succes med navne som Binary File, Peas And Carrots og La Petite Chinoise.

Det ligger dog fast, at Hammer ikke ønsker mere end 15 heste i sin varetægt. “Jeg kommer til at stå med et stort ansvar overfor både hesteejere, personale og staldens heste, og det er vigtigt for mig at have tid til nå rundt om det hele hver dag. Der må ikke gå en uge uden at jeg selv har siddet i sadlen på samtlige heste i stalden, og derfor synes jeg at 15 er et godt tal”.

Lennart Hammer aktiverer rent praktisk sin trænerlicens den 1. oktober, men allerede på Dansk Galops Åringsauktion i begyndelsen af september vil han være i markedet efter danske åringer, ligesom han sammen med nye kunder vil besøge de større europæiske auktioner i både Tyskland og Irland med henblik på at supplere stalden med både åringer og ældre løbsheste.

“Jeg glæder mig virkelig meget til den store udfordring, og ser frem til at bevise at jeg kan meget mere end at være jockey. Men jeg kan med god grund også fokusere skarpt på den kommende løbssæson, hvor jeg fortsat har aftale med en lang række af de storløbsvindere jeg red i 2009”, slutter Lennart Hammer, som havde en forrygende sæson i fjor med triumfer i storløb som Norsk Derby, Stockholm Cup International (Gr.3), Norsk St. Leger, Svenskt Kriterium, Norsk Kriterium, Norsk Oppdrettsløp, Lanwades Stud Stakes (L), Breeders’ Trophy Juvenile, Fawzia Stakes og Götalandlöpning.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top