fbpx

Reuterskiöld Jr. hev dyreste Kempton-breezer hjem til Zawawi

Goffs Kempton “Ready To Run” Breeze Up Sale blev fredag eftermiddag en stor begivenhed for Jägersro, da Lennart Reuterskiöld Jr. fik hammerslag på auktionens dyreste hest på vegne af Zawawi Racing. Hammerslaget faldt på 55.000 £ for en 2-årig søn af Street Cry.


Den fukse hingst med lotnummeret 37 var allerede på forhånd udset til at blive en af breeze-up auktionens helt store samtaleemner, og efter den amerikanske hingst havde gået sit arbejde foran publikum var de færreste i tvivl om at der skulle mange penge på bordet for at kunne sikre sig ham.

Da hammeren faldt på 55.000£ var det Lennart Reuterskiöld Jr. der kunne underskrive på vegne af Zawawi Racing, som i forvejen bl.a. har en vis Peas And Carrots i stalden hos Jägersro-træneren. Ingen af de resterende lot på auktionen nåede i nærheden af prisen på Street Cry-sønnen, der sikrede stor opmærksomhed omkring Lennart Reuterskiöld Jr. som efterfølgende blev interviewet til både TV og Racing Post.

“Hingsten er tilmeldt Racing Post Breeze Up Bonus, men det er naturligvis i det lange løb vi skal have stor glæde af ham. Han vil bl.a. blive efteranmeldt til Svenskt Derby (L)”, sagde Lennart Reuterskiöld Jr. efterfølgende.


Far til Zenyatta

Street Cry (Machiavellian) var selv en væddeløber i verdensklasse med sejre i bl.a. Dubai World Cup (Gr.1) og Stephen Foster Handicap (Gr.1), men i avlen har han gjort sig endnu mere bemærket som far til et hav af Stakes-vindere, heriblandt den ubesejrede Breeders’ Cup Classic (Gr.1)-vinder Zenyatta og Kentucky Derby (Gr.1)-vinderen Street Sense.

Moderen Inspired Kiss (Inspired Prospect) er firedobbelt Stakes-vinder i Canada, hvor hun ligeledes har været 3. i Selene Stakes (Gr.1), og i avlen har hun haft to afkom på banen som begge er vindere.


Bodil Hallencreutz satser videre

Bodil Hallencreutz, der ligesom Lennart Reuterskiöld Jr. har base på Jägersro i Malmö, erhvervede sig to løbsklare 2-årige heste på Goffs Breeze Up. Den mest opsigtsvækkende var lot 81, en fuks hingst efter Kheleyf – St Finan’s Bay v. Ashkalani, der breezede virkelig godt og absolut ligner en hest der vil vinde løb som en af de første skandinaviske 2-årige i 2010.

Hingsten er første afkom ud af St Finan’s Bay, som selv er halvsøster til Gruppe-3-vinderen St Clair Ridge og nært beslægtet med beskeleren Superlative. Hesten kostede 15.500£ og er både kvalificeret til to Racing Post Breeze Up Bonus’er på i alt 10.000 £ samt Racing Post Yearling Bonus på yderligere 10.000£ i Skandinavien.

Forinden havde Bodil Hallencreutz fået hammerslag på lot 6, en brun hingst efter Hawk Wing – Askmoll v. Peintre Celebre. Også denne hest er kvalificeret til de to Racing Post Bonus’er på i alt 20.000£, og købsprisen på hesten var blot 5.000£.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top