fbpx

“Drømmeføl” på Stutteri Korsgården

Tidligt mandag morgen nedkom den nyimporterede irske avlshoppe Orchestrina (Mozart) med et brunt hingsteføl efter Green Desert-sønnen Diamond Green, der står opstaldet på Ballyhane Stud.


Det er noget nær et drømmeføl for Stutteri Korsgården, der erhvervede Orchestrina på Goffs November Breeding Stock Sale for godt 90.000 danske kroner i fjor.

Orchestrina var i træning i Frankrig som 2- og 3-årig, og hun kostede 70.000 euro da hun blev solgt som avlshoppe i 2007. Hun har tidligere produceret to afkom efter Refuse To Bend (Sadler’s Wells), der nu er henholdsvis to og et år gamle. Hun er selv ud af den Listed-placerede Dwell (Habitat) og halvsøster til bl.a. Hong Kongs tidligere Championsprinter Quick Action og de øvrige Listed-vindere Doowaleyog Misraah – sidstnævnte var ligeledes tredje i July Cup (Gr.1).

Det nyfødte hingsteføl efter Diamond Green er især også interessant lige nu, idet Orchestrinas halvsøster Corps De Ballet (Fasliyev) så sent som i sidste uge havde sin egen søn efter netop Diamond Green på Doncasters Breeze Up Sale i England, og hingsten – der både deler far og mormor med Stutteri Korsgårdens føl – kostede 58.000£ (500.000 danske kroner) og var 12. dyreste lot igennem ringen på hele auktionen.

“Orchestrina var en af kun to hopper jeg på forhånd havde udset mig på auktionen i Irland sidste år, og da jeg så hende var jeg fast besluttet på at lave satsningen. Jeg har hele vinteret glædet mig til folingen, og da jeg så resultatet fra Doncaster i sidste uge krydsede jeg ekstra fingre for at hun ville fole en hingst. Det er den drøm der går i opfyldelse”, fortæller Niels Højsager fra Stutteri Korsgården til galopsport.dk.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top