fbpx

York Stutteri – “Back in Business”

Efter halvandet år med en kraftig slankekur, er York Stutteri atter i fremdrift. Med en ny forretningsmodel og et forestående generationsskifte i den daglige ledelse, vil stutteriet gå fremtiden i møde med en 100 procents satsning på fuldblodssporten.


Baggrund

Varmblodssektoren på York Stutteri er frasolgt, og der er sket en tilpasning af stutteriets egen bestand af fuldblodshopper. Personalemæssigt har York Stutteri, udover familien der driver stutteriet, lige nu tre ansatte. Foruden York Stutteris egne heste, lejes den ene af de tre stalde af Championtræner Søren Jensen.

York Stutteris ejere og stiftere, Kiddy og Nick Elsass, er flyttet ind på York Stutteri efter frasalget af ejendommen Sjælsølund i 2009. Karina og Alexander Elsass har under hele forløbet hjulpet til med at få tingene til at køre, og de får lige nu hjælp fra et par tidligere elever, med forberedelsen af stutteriets åringer til den forestående unghesteauktion lørdag den 4. september.


Fremtiden for York Stutteri

Pr. 1. oktober 2010 vil York Stutteri gennemføre en ændring af virksomheden ved at lade næste generation overtage den daglige drift af stutteriet.

Alexander Elsass vil fremover udgøre den daglige ledelse med hjælp fra det nuværende, dygtige personale. Bestyrelsen vil endvidere bestå af Kiddy, Karina og Nick Elsass.

I fremtiden vil York Stutteri udover at opdrætte fuldblodsheste sætte stærkt fokus på at være Hingstestation og base for permanente gæstehopper og føl – kort sagt: et nyt dansk kvalitetssted for fuldblod!


Eminent platform

York Stutteri vil fremover kunne tilbyde en professionel platform for skandinaviske opdrættere, hvor alle opgaver varetages af stutteriets ansatte. Herunder hører bl.a. klargøring af avlshopper til bedækning, hingstestation med kvalitetshingste, opdræt af føl, klargøring af åringer til auktion og ”pre-training”, foling og naturligvis den daglige opstaldning og pleje.


Centrum for fuldblodsavlen – hvor alle kan være med

York Stutteris nye daglige leder, Alexander Elsass, udtaler: ”York Stutteri vil fremover blive en base for alle som går rundt med en opdrætterdrøm i maven, men som ikke selv har faciliteterne til at udleve drømmen. Vi har været igennem et stormvejr det seneste halvandet år, men vi er nu tilbage i sikker havn. Desuden ejer York Stutteri avlshingsten Binary File (Nureyev), hvis første årgang kommer på auktion i september, 50% af championhingsten Academy Award (Danehill), samt Richard Of York (verdens dyreste ”teaser”). Også fremadrettet vil vi sikre os, at standarden af hingste på York Stutteri er af usædvanlig høj kvalitet”.

”Vores store vision er at drive York Stutteri til et sted der kan betragtes som et samlingspunkt for fuldblodsavlen, hvor know-how og service kombineret med ”state-of-the-art” faciliteter og den centrale beliggenhed kommer til at gå op i en højere enhed”, slutter Alexander Elsass.


Fakta om York Stutteri

• 100 tdr. land.
• 21 indhegnede hestefolde med 16 kilometer hegn
• 3 separate stalde med i alt 53 bokse, heraf 3 folebokse.
• 2 saddelrum
• Hestesolarium
• Løsdrift, 35 x 10 meter
• Ridehus, 20 x 40 meter med tilhørende tribune.
• Udendørs ridebane, 20 x 60 meter.
• Maskinhus/Lade
• Eget vandreservoir
• Overdækket walker
• Rotunde
• Maskinpark

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top