fbpx

Alamea-blod i to auktioner på lørdag

Ikke uden anledning blev der kippet med flaget i aftes på fuldblodsstutteriet i Midtjylland, kun 10 minutter fra Karup Lufthavn.


Inge Dorte og Henrik Seerup var helt på ”vingerne” da ægteparrets opdræt Alyshakeys igen fejede modstanderne af banen med en suveræn sejr i Treårssprinten på Täby. Wido Neuroth-trænede Alyshakeys har nu indløbet 1.321.287 kroner, i kun 11 starter med seks sejre til følge.

”Hun er helt utrolig”, siger en glad Henrik Seerup dagen derpå. Med tre dage til Dansk Galops Åringsauktion, hvor Inge Dorte og Henrik Seerup fremstiler tre åringer, her i blandt en halvbror til Alyshakeys.

”Moderen Alamea har også et barnebarn med på auktionen på lørdag i Baden-Baden”, fortæller Henrik Seerup. “Det bliver en rigtig spændende lørdag for os. Mest naturligvis på auktionen på York”.

”Søren Jensen har været på besøg hos os og besigtiget vores tre åringer, siger Henrik Seerup.”Vi havde også en telefonisk henvendelse i aftes efter Alyshakeys’ sejr. Vedkommende ønskede at købe lillebroderen inden auktionen, men tilbuddet blev afvist. Det har vi også fortalt til de nordmænd, som har kontaktet os”.

”Det vil være forkert at sælge lillebroderen så tæt på auktionen. Den kommer i ringen”, fastslår Henrik Seerup. Lillebroderen har katalog nummer 19. Ægteparrets to andre åringer på lørdag har henholdsvis nummer 29 og 95 i kataloget.

”Det bliver spændende at følge markedet”, siger Henrik Seerup. “Jeg synes kvaliteten på åringerne holder højt niveau”. Det er snart 15 år siden Henrik Serup kom aktivt ind i galopsporten.

”Det er min kones fortjeneste. Hun boede forinden i Irland og serverede på en restaurant tæt ved en væddeløbsbanen i Kildare”, beretter Henrik Seerup. “Der kom både ryttere og trænere på restauranten, og det gjorde hende nysgerrig. Inge-Dorte tog med til væddeløb og blev grebet af sporten. Hun førte mig med ind i sporten da vi traf hinanden”, siger Henrik Seerup.

Alyshakeys er naturligvis ægteparrets helt store reklamehest, men der har nu også været andre heste, langt over middel.

”Skal jeg fremhæve en må det være Seeland Empire. Han er jo klassisk vinder med sejren i Svenskt St. Leger”, konstaterer Henrik Seerup.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top