fbpx

Tre føl til Skandinavien efter første dag på Goffs November Foal Sale

Den første af ugens i alt fem auktionsdage på Goffs Bloodstock Sales i irske County Kildare resulterede i tre følhandler.


Francisco Castro, der for tre år siden på samme salg købte årets svenske Derbyvinder Moe Green, fik hammerslag på to hingsteføl, mens den danske opdrætter Olav Sørensen sikrede sig en søn af den irske 2000 Guineas-vinder Indian Haven.

Olav Sørensen, der bl.a. har stået bag Mowerina- og Listed-vinderen Sydney og Derby-2’eren Aladar, fik for 5.000 euro hammerslag på lot 204, et brunt hingsteføl efter Indian Haven og Night Shift-datteren Sirindiya. Hingsteføllet kommer fra en stærk Aga Khan-familie, og andenmoderen Sinnariya er halvsøster til den tidligere europæiske 3-års Champion Sinndar, som i 2000 vandt både Epsom Derby (Gr.1), Irish Derby (Gr.1) og Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1).

Det brune hingsteføl er andet afkom ud af Sirindiya, og hans storebror efter Diamond Green blev tidligere i år solgt for 20.000£ i England, hvor han efterfølgende er gået i træning hos Richard Fahey.

“En fejlfri og meget atletisk hest med en fin størrelse”, lød det fra Francisco Castro om Olav Sørensens nyerhvervelse, inden Jägersro-træneren kort tid senere selv var i aktion i ringen med købet af lot 212, en brun hingst efter Invincible Spirit-sønnen Captain Marvelous og den vindende Sadler’s Wells-hoppe Spring Opera.

Føllet er fjerde afkom ud af den forholdsvis unge Spring Opera, der også er mor til en 3-årig hingst efter Dalakhani og en 2-årig hoppe efter King’s Best. Andenmoderen Spring Easy er mor til fem vindere og halvsøster til Legend Maker, der selv har produceret den engelske 1000 Guineas (Gr.1)-vinder Virginia Waters.

Den stærke moderlinje inkluderer ligeledes Gruppe-1-vindende High Hawk, der er mor til In The Wings, og High Tern der har produceret Derby (Gr.1)-vinderen High-Rise. Francisco Castro betalte 7.500 euro for den veltrukne hingst.

Og Castro var igen på pletten ved lot 235, endnu et hingsteføl efter Diamond Green og Machiavellian-hoppen Tigava. Føllet er halvbror til den ottedobbelte vinder og Listed-placerede Mac Leader og ud af en familie der har produceret mange vindere og Black Type-heste. Prisen for dette føl var 8.200 euro.

Goffs fortsætter både onsdag og torsdag med følsalg, hvorefter fredagen og lørdagen er forbeholdt ifolede hopper og øvrige avlsprospekter.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top