fbpx

Castro fortsætter følsatsningen i Irland

Francisco Castro fortsatte sine investeringer i udenlandske føl på andendagen af Goffs November Foal Sale i Irland. Ovenpå tirsdagens to hammerslag sikrede chileneren sig onsdag endnu to hingste efter henholdsvis Jeremy (Danehill Dancer) og Diamond Green (Green Desert).


Lot 322 blev handlet i ringen for 5.500 euro og er et skimmelt hingsteføl efter Jeremy og ud af Bellypha-datteren Delage. Delage er i forvejen mor til fire vindere, heriblandt Mystic Mile (Sadler’s Wells), der som aktiv var anden i Fillies Mile (L) og siden har produceret to vindere. En anden vinder er Alqwah (Danehill), der igen er mor til den i Australien Gruppe-3-placerede Jalsah (Elusive Quality).

På listen over vindere findes også King’s Best-sønnen El Raton, der i netop Francisco Castros træning vandt fire gange mellem 2400 og 3000 meter i blot otte karrierestarter. “El Raton var en meget talentfuld hest, der desværre var plaget af skader, og han debuterede først som 4-årig med at vinde med 10 længder. Derefter kunne han slet ikke trænes, og han løb og vandt på sin klasse. Hans nyindkøbte lilebror virker meget smart og kan både være 2-års og senere Derbyemne”, siger Francisco Castro.

Sidst på onsdagen sikrede Francisco Castro sig i en privat handel sig også en søn af Diamond Green med en fremragende moderlinje. Føllet er fjerde afkom ud af den amerikanske hoppe Silent Crystal (Diesis), der både er vinder i England og USA, samt placeret 2. i Grade-2-opgøret Sheepshead Bay Handicap.

Silent Crystal er foruden sit føl mor til den særdeles aktive Greylami (Daylami), der i år har vist en Official Rating på 97 i England, svarende til 88 i skandinavisk handicap. Greylami er vinder på både græs og all-weather underlag, og dertil er han vinder over 2000 meter i Ascot i år.

Castros nyerhvervelse er desuden halvsøster til Breeders’ Cup Stakes (Grade 1)-vinderen Salty You og Challenge Stakes (L)-vinderen Lone Star Deputy, mens hendes egen Stakes-placerede mor er halvsøster til den europæiske 3-årschampion Moorestyle, der i sin glorværdige karriere vandt både Prix de l’Abbaye (Gr.1), July Cup (Gr.1) og Prix de la Foret (Gr.1) to gange.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top