fbpx

Omfattende møde i Dansk Galops avlsudvalg

Onsdag den 12. januar afholder Dansk Galop årets første avlsudvalgsmøde, og det bliver yderst omfangsrigt med hele 12 punkter på dagsordenen.


Avlsudvalget skal bl.a. drøfte indkommende henvendelser omkring anvendelsen af galopsportens andel af HFFs unghestesatsning på 600.000 kroner, efteranmeldelse af importerede hopper til Mowerinaløb og Dansk Oaks, auktionarius til Dansk Galops Åringsauktion, og naturligvis Dansk Væddeløbsreglements definition af en “danskopdrættet hest”.

I sidstnævnte punkt adskiller Danmark sig lige nu kraftigt fra Sverige, der i sidste del af 2010 vedtog, at et føl kan få betegnelsen “svenskopdrættet” selv om det er folet i et andet land og hoppen aldrig har stået i Sverige – så længe hoppen er registreret som ejet i Sverige inden folingstidspunktet, og at hoppen og føllet importeres til Sverige inden for en vis tidsgrænse.

Denne regel giver de svenske opdrættere direkte mulighed for, at købe en ifolet hoppe på udenlandsk auktion, registrere den i Sverige og lade den fole samt genbedække uden for Sveriges grænser.

Med indførelsen af denne regel samt det i forvejen så lukrative “svenskbonus” system, kan det stort set ikke svare sig at opdrætte fuldblodsheste i Danmark såfremt reglerne ikke synkroniseres, og dermed er der lagt ekstra stort pres på det danske avlsudvalg i denne henseende.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top