fbpx

Hoppeføl efter Archipenko på York Stutteri

Årets første føl på det forretningsmæssigt nyomlagte York Stutteri i Nordsjælland kom til verden tirsdag aften klokken 19.57. En brun hoppe efter den internationale Gruppe-1-vinder Archipenko og Pulpit-datteren Pull The Plug.


Pull The Plug var vinder som 2-årig i Frankrig og så ud til at gå en lys fremtid i møde, inden en skade ødelagde hendes videre løbskarriere, men hun nåede dog at vise et formtal omkring 90, hvilket ikke er hverdagskost efter skandinavisk standard.

Pull The Plug blev i fjor bedækket for første gang, og valget faldt på Kingmambo-sønnen Archipenko (foto herunder), der er opstaldet på Kirsten Rausings Lanwades Stud i Newmarket til en bedækningstakst på 6.000 sterling. Archipenko vandt både som 2-, 3-, 4- og 5-årig og indløb mere end 10 millioner kroner med sejren i QE II Cup (Gr.1) i Hongkong som karrierens klare højdepunkt.

Det brune danskfødte hoppeføl på York Stutteri hører til Archipenkos første årgang, og man kan ikke forvente sig andet end, at afkommene efter den superbt afstammede avlshingst bliver godt modtaget over hele verden. Archipenko er halvbror til hoppen Liable, der er mor til sidste års Breeders’ Cup Classic (Gr.1)-vinder Blame, og hans egen mor Bound (Nijinsky) er helsøster til selveste Nureyev og den ubesejrede Championhoppe Fairy Bridge, der i sin fremragende avlskarriere producerede legendariske Sadler’s Wells, samt Tate Gallery og Fairy King.

Pull The Plug og hendes Archipenko-hoppeføl ejes af Karina og Alexander Elsass, der i fjor overtog tøjlerne for det genopstandne York Stutteri. Mens stutteriet tidligere var forbeholdt familiens egne fuldblods, samt base for varmblodsheste, er York i dag omdannet til en permanent fuldblodsstation med kunder fra hele Skandinavien, samt England, Irland og Tyskland.

Stutteriet råder over de to avlshingste Binary File (Nureyev) og Mingun (A.P. Indy), der hver især begynder årets bedækningssæson på “Valentines Day” den 14. februar.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top