fbpx

Fem hopper til Sverige og Danmark efter Goffs February Sale

Fem hopper får nye hjem i Skandinavien efter årets første auktion på Goffs Bloodstock Sales i Irland. Stockholm-agenten Stefan Uppström var særdeles aktiv og sikrede sig fire lotnumre til svenske kunder.


Uppströms dyreste indkøb var lot 396 fra Ballylinch Stud, hvor bl.a. den skandinaviske avlschampion Academy Award er født. Den nu 4-årige hoppe Mint Whip (Whipper – Aminata v. Glenstal) blev erhvervet for 20,000 euro til et af Sveriges største stutterier, og hun er i fol ved Invincible Spirit-sønnen Lawman.

Mint Whip var vinder som 3-årig i fjor, og hendes mor Aminata vandt selv Curragh Stakes (Gr.3) og EBF Fillies Stakes (L), og derudover var hun 4. i Phoenix Stakes (Gr.1). Udover Mint Whip har Aminata produceret Desmond Stakes (Gr.3)-vinderen Swift Gulliver (Gulch) og den dobbelte Listed-vinder Abderian (Machiavellian), samt den Listed-placerede Minatonic.


Bliver i Irland, men føllet bliver svenskopdrættet

“Mint Whip bliver foreløbig i Irland, hvor hun skal fole i midten af april. Herefter satser vi på en bedækning ved en af landets betydelige hingste, inden hun sætter kursen mod Sverige. I forbindelse med de nye skandinaviske regler, bliver hoppens føl registreret som svenskopdrættet, selv om det foles og holdes i Irland i de efterfølgende måneder”, fortæller Stefan Uppström.


To hopper til familien Stern

Tidligere på dagen stod Uppström bag to indkøb til Gunilla og Stefan Stern – i første omgang lot 255, den 5-årige skimle hoppe Tahitian Pearl (Noverre – Fancy Intense v. Peintre Celebre), der var vinder i Irland sidste år og nu fortsætter løbskarrieren i Sverige hos Kim Stern.

Familien Stern sikrede sig desuden en avlshoppe i form af lot 302, den 16-årige Manchaca (Highest Honor – Maralinga v. Nureyev). Manchaca er mor til tre vindere, og hun har vist sig som en glimrende producer med Gruppe-3-vinderen Strawberry Dale som sit hidtil bedste afkom.

Manchaca er i fol ved St. Leger (Gr.1)- og Racing Post Trophy (Gr.1)-vinderen Brian Boru (Sadler’s Wells).


Noverre-datter til Täby

Den professionelle Täby-træner Maria Johansson fik igennem Stefan Uppström sikret sig en endnu ustartet løbshoppe i form af 3-årige Sea Me Smile (Noverre – Halliard v. Halling). Sea Me Smiles mor Halliard er datter af Juddmonte-hoppen Felucca, og dermed halvsøster til både Gruppe-3-vinderen Lateen Sales og den tidligere dansktrænede topsprinter Luconic.


En enkelt avlshoppe til Danmark

Eneste danske køb på Goffs February Sale stod Niels Højsager for, da han i en privat handel erhvervede Redback-datteren Bonny Scotland, der er i fol ved Diamond Green.
Bonny Scotland er halvsøster til den tidligere Jägersro Sprint (L)-2’er No Time, og hendes mor Muckross Park er selv helsøster til Listed-vinderen Nominator.

“Jeg har en pragtfuld åring efter Diamond Green på stutteriet, der ligeledes er udsprunget af et hoppekøb i Irland, og nu ser jeg frem imod endnu et føl efter denne Green Desert-søn”, siger Niels Højsager.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top