fbpx

Helbror til Lois Lane på Hjortebo

En helbror til 2-årsstjernen Lois Lane hører til blandt årets syv første føl på Skandinaviens championstutteri Hjortebo i Bjerringbro. ”Vi er kommet fantastisk godt i gang med syv levende føl, og de to næste folinger bringer helsøskende til henholdsvis Reventon og Sir Randolph med sig”, fortæller Søren Hjorth Jensen.


Ud af de syv første føl i 2011 er de seks efter championhingsten Academy Award, mens et enkelt er efter Pistachio med Blizzard Queen (Forzando) som mor. Her er der tale om en helsøster til The One And Only, der sejrede tre gange i sin løbskarriere og tjente mere end en kvart million kroner gennem triumfer i bl.a. Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer og Breeders’ Prize Sprint på Øvrevoll.

Altamira-vinderen Lois (Fraam) er blevet mor til en brun hingst efter Academy Award, og dette føl er således helbror til 2-årsstjernen Lois Lane, som i 2007 vandt både Skandinavisk Opdrætningsløb, Dansk Galops Auktionsløb og Dansk Kriterium i træner Hanne Bechmanns regi.

Endnu en Academy Award-hingst er det blevet til med Creole Legend (Cajun Cadet) som mor. Creole Legend er halvsøster til Skandinaviens igennem flere sæsoner helt suveræne championhoppe Funny Legend, og hendes første afkom er gået i træning hos Wido Neuroth på Øvrevoll.

Stutteri Hjortebo venter i alt mere end 20 føl i løbet af foråret, men hidtil er hopperne i klart overtal. Cajun Cadet-datteren Marigold, der er helsøster til 2000 Guineas-vinderen Kronhjort (foto herover) og Breeders’ Trophy Juvenile-triumfatoren Raadyr, samt halvsøster til bl.a. Derby-vinderen Master Kid, har folet en datter der er utrolig nært relateret til sidste års Golden Mile (L)-vinder Reventon.

Også Larch-vinderen Antoinette – foto herunder – har fået et hoppeføl, i lighed med veltrukne Awesome Miss (Awesome Again) og Jambalaya (Cajun Cadet).

På trods af travlheden i årets to første måneder, er folingssæsonen langt fra forbi på Stutteri Hjortebo, der fortsat har tre gange så mange føl at se frem til. ”Alene i april skal vi hjælpe 10 føl til verden, så sæsonstarten på de danske væddeløbsbaner må vi følge på tv”, slutter Jette Hjorth Jensen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top