fbpx

20-årige All Fair er blevet mor igen

Én af dansk galopsports absolut mest markante og stabile avlshopper, Stutteri Elverdam-opdrættede All Fair (Always Fair – Allwins v. Neltino), er officielt fyldt 20 år.


Søren Jensen-trænede All Fair vinder Dansk Kriterium på Klampenborg i 1993. Foto: Burt Seeger.
Søren Jensen-trænede All Fair vinder Dansk Kriterium på Klampenborg i 1993. Foto: Burt Seeger.

Trods sin høje alder fortsætter den tidligere Kriteriums- og Oaks-vinder med at levere varen i avlen, og i fredags nedkom hun med et hingsteføl efter Special Quest (Rainbow Quest) hos opdrætter Berner Olsen i Ringsted på Sjælland.

All Fair fik sit første afkom for 14 år siden i 1997, en brun hoppe efter Richard Of York som siden fik navnet Mayfair og i Stald Cans farver gik ubesejret igennem sin 2-årssæson med sejr i Skandinavisk Opdrætningsløb på Klampenborg. Mayfair blev siden skadet, men i avlen har hun allerede sat et flot aftryk som mor til bl.a. den norske Breeders’ Prize Classic-vinder Fairmay.

Netop Breeders’ Prize Classic blev også en triumf for All Fairs næste afkom, Mayfairs helbror New York (foto herover), der vandt 2001-udgaven af det norske storløb efter tidligere at have vundet Derby Trial Stakes samt været 2. bag Cut Champion i Dansk Derby og 3. i Breeders’ Trophy. New York var ligesom Mayfair ejet af Klampenborgs Stald Can og trænet af Søren Jensen.

Siden kom bl.a. den klassisk placerede Manomission, Kriteriums-2’eren Capisce og øvrige vindere som Love Affair og Tinkerbell, men den hidtil mest vindende af samtlige All Fairs afkom har været Blue Mary. Efter Richard Of York og helsøster til alle de ovennævnte. Hun var ejet af Tovarich Racing og vandt sin første start som 2-årig.

Især som 3-årige døjede Blue Mary (foto herover) med fysiske problemer og tilbragte det meste af tiden med at svømmetræne for at kunne holde konditionen ved lige og styrke sin muskulatur. Selv om hoppens træning var anderledes, svarede hun for en række toppræstationer i sin klassiske sæson hvor sejren i Larch Ærespræmie blev efterfulgt af tredjepladser i både Breeders’ Trophy Mile og Breeders’ Trophy Classic, samt til slut andenpladsen bag Novasky i Breeders’ Prize Classic på Øvrevoll.

Som 4-årig fortsatte Blue Mary sin families flotte Breeders’-traditioner ved at vinde den danske udgave over 1800 meter på Klampenborg (foto herover). Hoppen havde som bedst et handicap på 84 og indløb mere end 1,1 millioner svenske kroner i sin karriere.

All Fair er helsøster til All Right, der selv gik ubesejret igennem sin 2-årssæson med sejre i bl.a. Dansk Kriterium, Dansk Opdrætningsløb og Dansk Avlsløb, mens hun som 3-årige ligeledes blev klassisk vinder med sejren i Mowerinaløb. Desuden var hun 2. i Dansk Oaks. I avlsboksen har All Right heller ikke stået tilbage for sin søster, idet hun med sit første afkom fik Jyllandsløbsvinderen Lady Clementine (foto herover), der siden selv blev mor til sidste års danske Derbyvinder Sir Henry (foto herunder).

All Rights seneste skud på stammen i løbssammenhæng er Edge Of Eternity (Academy Award), der for Stall Amska og træner Michael P. Taylor vandt overlegne sejre i Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer og Dansk Galops Auktionsløb (foto herunder) i fjor og siden også blev kåret som Årets 2-årige Hest i Norge.

All Fair og All Right har foruden at være helsøstre haft en stor del tilfælles. Begge blev opdrættet på Stutteri Elverdam, begge blev klassiske vindere og fortsatte avlskarrieren på York Stutteri, hvor de igennem årene har sat et enormt præg på hele den danske avl.

Selv om York Stutteri i slutningen af 2008 solgte både All Fair og All Right, kom de to helsøstres veje ikke til at skilles. Begge hopper blev nemlig sammen med førstnævntes datter Blue Mary købt af opdrætter Berner Olsen, som naturligvis så sit snit til at erobre noget af det mest populære blod den skandinaviske avlsindustri har opfostret.

Fredag aften nedkom All Fair med et hingsteføl efter Berner Olsens egen Gruppe-1 vindende- og –producerende avlshingst Special Quest (foto herunder) på Kallehavegården i Ringsted, og i løbet af de næste måneder skal yderligere 16 føl komme til verden på det store stutteri.

”De fleste af vore egne hopper skal fole ved Special Quest, men vi investerede på Deauville-auktionen i december i yderligere to nye avlshopper. Den første er La Sabana efter Loup Solitaire. Hun er Listed-placeret i Frankrig og søster til La Hernanda (foto herover i hvid dragt) som både er Listed-vinder og Gruppe-3-placeret. Hun er i fol ved Muhtathir og skal nedkomme i maj”, siger Berner Olsen, der yderligere købte Alzao-datteren Zelah i Deauville.

Zelah har en vældig stærk moderlinje. Hun er selv vinder og hendes halvsøster Mary Linoa (L’Emigrant) sejrede i Prix Marcel Boussac (Gr.1) på Longchamp. Zelah har allerede produceret fire vindere i avlen, heriblandt den i Skandinavien kendte Listed-vinder Polliwilline (Mull Of Kintyre) (foto herover). Hun er i fol ved Dr Fong og har termin i slutningen af april.

Berner Olsens avlshingst Special Quest (foto herover) går også en travl bedækningssæson i møde, og allerede nu er Kallehavegården fyldt med udenlandske avlshopper, der efter foling skal besøge den populære Rainbow Quest-søn, hvis første skandinaviske årgang fremstilles på efterårets Åringsauktioner rundt omkring i Skandinavien.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top